Simptomi bolesti bubrega

bolesti bubrega

Bolesti bubrega jedne su od najčešćih bolesti koje pogađaju veliki broj ljudi širom sveta. Simtomi bolesti bubrega se često zanemaruju i ne daje im se prevelika važnost, ali upravo oni mogu sprečiti ozbiljnije posledice.

Simptomi bolesti bubrega

Poteškoće i bol pri mokrenju – budući da su urinarne infekcije čest uzrok bolesti bubrega. Ako se javljaju često, znak su za brigu.
Krv u urinu – ovo je čest simptom upale, ali i ozbiljnije bolesti bubrega.
Oticanje – kako bubrezi uklanjaju višak vode iz organizma, pri smanjenju njihove funkcije. Najčešće je na gležnjevima, rukama, stopalima i u licu.
Tamni podočnjaci – još jedan pokazatelj poremećaja u izbacivanju vode i toksina iz tela.
Svrab kože i osip – kod smanjene funkcije bubrega, toksini se gomilaju u krvi što uzrokuje kožne simptome.
Metalni ukus u ustima i kiselkasti zadah – ako su bubrezi oštećeni, tada se podiže nivo mokraćne kiseline u krvi. Ona se u slini razgrađuje na amonijak.
Mučnina i povraćanje – toksini deluju i na probavni trakt, a često ih prati gubitak apetita i mršavljenje kao znak bolesti.
Osećaj hladnoće – jedna od posledica bolesti bubrega je anemija i smanjena cirkulacija, koja uzrokuje osećaj hladnoće i trnce.
Zadihanost i umor – najčešći uzrok je anemija i oticanjem pluća, zbog čega je u krvi sve manje kiseonika.
Ponavljajuća bol u leđima – U nekim slučajevima je bol manje, a u drugima više izražena.

 

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *