Saveznici i protivnici imuniteta

Saveznici i protivnici imuniteta

Echinacea, najpoznatija lekovita biljka na svetu i indijanski „čistač krvi”, oduvek se upotrebljavala za isceljivanje bilo koje vrste rana; ona jača snagu belih krvnih zrnaca, time i imunitet, a najnovija istraživanja kažu da za čak 58 % smanjuje mogućnost prehlade.

Med sadrži 180 različitih zdravih sastojaka. Uprkos modernoj tehnologiji, niko nije uspeo da ih kombinuje veštačkim putem. Upravo u tome krije se tajna lekovitosti meda koji su stari Grci smatrali nektarom bogova.

Minerale i vitamine najbolje je uzimati iz svežih namirnica, iako mnogi nastoje da minerale i vitamine nadoknade različitim sintetičkim proizvodima koji su preplavili tržište. Oni su korisni kao nadoknada ishrani, ali nikako ne mogu zameniti obrok.

Supe od povrća su izuzetno korisne u zimskom periodu kao štit od prehlada i gripa.

Mleko se ne preporučuje za prehladu, ali su zato jogurt ili kiselo mleko dobrodošli u ishrani jer pospešuju stvaranje interferona koji ima antivirusno delovanje.

U vreme infekcija trebalo bi da izbegavate meso, jaja i mleko jer povećavaju stvaranje sluzi, što otežava rad belih krvnih zrnaca, odnosno ugrožava imunitet.

Šećeri, za kojima većina rado poseže u krizi ili iz čistog zadovoljstva, sprečavaju ulazak vitamina C u ćelije imunosistema, a dobro je poznato koliko je on važan u borbi protiv infekcija. Šećeri takođe oduzimaju telu kalcijum i vitamine B-kompleksa, a smatraju se najvećim krivcima za to što deca često obolevaju od prehlade, upale uha, grla…

EHINACEA KAPI

ORGANSKE BILJNE KAPI ZA JAK I SNAŽAN IMUNITET POMAŽU KOD:

  • OPŠTEG JAČANJA IMUNITETA
  • BAKTERIJSKIH, GLJIVIČNIH I VIRUSNIH INFEKCIJA
  • HPV VIRUSA
  • SINUZITISA I DRUGIH HRONIČNIH UPALA DISAJNIH ORGANA
  • UZNEMIRENOSTI I NAPETOSTI
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *