Saveti za bolju cirkulaciju

Saveti za bolju cirkulaciju

Loša cirkulacija može uticati na ceo organizam, uključujući mozak, srce, jetru, bubrege i udove. Ona može biti faktor koji doprinosi mnogim zdravstvenim problemima.

Mnogo faktora doprinosi lošoj cirkulaciji, kao što je sedentan način života, pušenje, opijanje, kofein, loša ishrana i dugo sedenje na poslu. Postoje i neki medicinski uzroci – trudnoća, dijabetes, visok holesterol, bolest štitne žlezde, gojaznost, visok pritisak, nervni poremećaji, anemija, uski ili blokirani krvni sudovi (kapilari) i alergije na određene namirnice.

Vežbanje

Vežbanjem ćete najlakše poboljšati cirkulaciju krvi. Nema potrebe za teškim treninzima i dizanjem tegova. Zapravo, bavljenje običnim aerobikom biće vam dovoljno za bolje rezultate.

  • Šetajte barem pola sata, minimalno 5 puta nedeljno
  • Nekoliko puta nedeljno idite na plivanje, džogiranje, vozite bicikl…
  • Odvojte 15 minuta svakog jutra za jednostavne vežbe za šake i stopala

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat antioksidantima koji opuštaju arterije i poboljšavaju cirkulaciju. Zeleni čaj povezuje se sa povećanjem nivoa azot oksida, koji je moćan vazodilator. On proširuje krvne sudove i na taj način poboljšava cirkulaciju.

Crna čokolada

Kakao koji se nalazi u velikim količinama u tamnoj čokoladi, poboljšava cirkulaciju. Crna čokolada pospešuje protok krvi u nogama, zahvaljujući biohemikaliji koja tera arterije da se prošire.

Đumbir

Đumbir je sastojak koji se nalazi u gotovo svakoj kuhinji, a može poboljšati cirkulaciju. Sadrži jedinjenja kao što su gingerol i zingeron, koji imaju efekat grejanja tela, što kao rezultat daje bolji protok krvi. Redovno konzumiranje đumbira sprečava formiranje ugrušaka u telu, smanjuje rizik od srčanih bolesti i arteoskleroze.

Beli luk

Beli luk pospešuje cirkulaciju, snižava krvni pritisak i sprečava zgrušavanje trombocita. Efektivno sprečava nakupljanje plaka u arterijama i smanjuje rizik od arteoskleroze.

Masaža

Redovnim masiranjem, pomažete krvi da dopre do svih delova tela, čak i onih ‘začepljenijih’. Opuštajuća masaža celog tela će proširiti krvne sudove, i na taj način poboljšati cirkulaciju.

Vendoksin® gel je prirodni biljni preparat na bazi organski sertifikovanih biljnih ekstrakata kestena, hajdučke trave, ždraljike, zdravca i nevena, za negu kože kod proširenih vena i ispucalih kapilara, umornih i otečenih nogu, napetosti u mišićima i modrica. Zahvaljujući prisustvu mentola i dejstvu hlađenja, Vendoksin® gel daje trenutno olakšanje i osećaj lakoće.

Svakodnevnom primenom neguje se koža, poboljšava cirkulacija i rešavaju problemi proširenih vena, ispucalih kapilara i modrica.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *