Rešite se na efikasan način povišenih triglicerida

Na povišene vrednosti triglicerida u krvi utiče, pre svega, previše ugljenih hidrata, kojih ima u gotovo svim namirnicama. To je donekle različito u odnosu na druge masnoće, npr. holesterol, koji se povećava pre svega preteranim unosom zasićenih masti.

Povišene trigliceride, kao ni druge masnoće u krvi, ne mora uvek da prati gojaznost, niti je ishrana jedini krivac. Kao i kod ostalih hroničnih masovnih nezaraznih bolesti, može se reći da je i ovde uzrok uglavnom u sadejstvu nasleđa, odnosno genetike osobe i činilaca okoline, u ovom slučaju nepravilne ishrane i nedovoljne fizičke aktivnosti.

Povišeni trigliceridi, sami ili u kombinaciji s drugim metaboličkim poremećajima, zavisno od stepena bolesti, leče se lekovima i uz pomoć dijetoterapije. U blažim slučajevima, dovoljna je korekcija ishrane, uz smanjenje telesne težine, ukoliko je pacijent gojazan. Usvojene navike pravilne ishrane moraju biti trajne, da bi regulacija triglicerida bila moguća.

Kako se rešiti na pravi i efikasan način triglicerida?

Svakako najbolje rešenje je NE UNOSITI proizvode na bazi trans-masnoća i ne koristiti beli šećer u ma kojem obliku od mali milion proizvoda na tržištu. Jednostavno zar ne? Ali to znači ne jesti čokoladu, torte, sladoled, kroasane, čips i brojne druge grickalice. I ne piti koka-kolu, niti industrijske „sokove“, ali ni alkohol jer se i on u jetri transformiše u trigliceride.

Pa šta onda jesti i piti? Iako na prvi (i svakako prenagljen i pogrešan) pogled ovo izgleda nemoguća misija, nije toliko teško odreći se ovih ukusnih otrova. Dakle, čovekova iskonska potreba za slatkim, danas od strane industrije dobrano zloupotrebljena, može se na jednostavan i zdrav način zadovoljiti unosom VOĆA bilo sirovog, sezonskog bilo sušenog ili duboko zamrznutog. Šta je slađe od dobro sazrelog grožđa, krušaka ili smokava? A umesto koka-kole sok u pravom smislu reči, od recimo maline ili narandže.

A potreba (pre će biti vekovna, loša, navika) za masnoćama može se lako zadovoljiti unosom oraha, badema, lešnika, semenki suncokreta i bundeve. Veoma ukusne poslastice sa voćem, rečenim koštunjačama i integralnim brašnom po svom ukusu nimalo ne zaostaju od onih spravljenih od belog šećera, hidrogenizovanog biljnog ulja i belog brašna!

Floralip® bljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride

Floralip® bljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

Floralip® biljne kapi pozitivno deluje na stimulisanje žlezda sa unutrašnjim lučenjem, hormone i enzime i deluje kao prirodni – biljni lek za kontrolu apetita. Floralip® biljne kapi za holesterol i trigleciride smanjuju holesterol, a pored toga smanjuju šećer i regulišu i rad enzima jetre, stimulišu žuč, pomažu kod revitalizacije jetre u slučaju ciroze, potpomaže rad pankreasa i žuči, smanjuju apetit, služe kao prirodni lek za ciste u jetri jer ih smanjuju. Osim što deluju pre svega na skidanje holesterola koriste se i kao prirodni lek za masnu jetru, sadrže biljku sikavicu (Silybum marianum) koja predstavlja jednu od najboljih biljaka za zaštitu i detoksikaciju jetre.

Floralip® biljne kapi  možete naručiti putem telefona 011/3120 381 ili putem naše online prodavnice >>>