Rešenje za proširene vene i hemoroide

proširene vene

Preparati od divljeg kestena od velike su pomoći onima koji pate od proširenih vena na nogama, jer escin koji ova biljka sadrži, sužava krvne sudove.

Rešenje za proširene vene i hemoroide

Prelepo drvo koje krasi mnoge parkove je izuzetno lekovita biljka koja sadrži velike količine tanina i polifenola, sadrži i jednu supstancu koja se zove escin, koja služi za sužavanje krvnih sudova. Poloifenoli utiču na jačanje otpornosti krvnih sudova, pa se divlji kesten smatra jednim od najboljih divljih lekova protiv proširenih vena i hemoroida.

Iskoristiti samo mlad kesten koji je pao sa drveta, koji nije oštećen i koji nije star. Potrebno je 20 komada divljeg kestena koje treba preseći nožem, staviti u jednu potpuno čistu teglu i preliti litrom 70-postotnog alkohola, koji ste pre toga pustili da provri. Važno je da alkohol bude vreo jer se na taj način momentalno stopira deo enzima koji ubrzavaju raspad lekovitih sastojaka koje divlji kesten treba da zadrži.

Teglu treba zatvoriti, sačekati da se ona malo ohladi, dobro promućkati i ostaviti da stoji na nekom tamnom ili hladnom mestu dve nedelje. Povremeno promućkati teglu, a posle dve nedelje procediti tinkturu. Sadržaj podeliti na dva dela. Jedan deo koristiti za spoljašnju upotrebu, tri supene kašike ove tinkture razblažiti s količinom vode koja je tri ili četiri puta veća od tinkture i koristiti za obloge.

Drugi deo tinkture može da se pije u odnosu 20 kapi sa malo vode, a pije se dva puta na dan.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *