Problemi sa lošom cirkulacijom

Problemi sa lošom cirkulacijom

Problemi sa lošom cirkulacijom počinju kada protok krvi postane ograničen u određenim delovima tela. Obično se primeti prvo na krajevima udova, u prstima ruku i nogu. Jedan od najčešćih uzroka loše cirkulacije je taloženje plaka na unutrašnjoj strani krvnih sudova i kapilara. Uzrok tome je obično taloženje masnoća na unutrašnjim ćelijskim zidovima.

U umereno ozbiljnim situacijama, slaba cirkulacija može uzrokovati blagu neprijatnost. Međutim, kada se stanje pogorša, stvari koje su povezane sa slabom cirkulacijom postanu ozbiljne. Neke od tih ozbiljnijih stvari mogu biti povišen krvni pritisak, problemi sa srcem, hipertenzija, oštećenja organa, šlog, proširene vene, problemi sa bubrezima i druge poteškoće uzrokovane slabim dotokom krvi u određene delove tela koji samo nastaju da se pogoršavaju.

Kako poboljšati cirkulaciju

Problemi sa cirkulacijom se mogu lečiti lekovima. Ipak, preporučljivijiji je što prirodniji pristup. Mnogi lekovi mogu biti prilično efikasni, ali svaki od njih ima neželjene nuspojave i taj metod obično ne rešava pravi uzrok zbog koga se javlja slaba cirkulacija.

Metod lečenja koji predlažemo je prirodno lečenje tj. poboljšanje cirkulacije krvi. Obično postoji mnogo promena u načinu življenja koje možete napraviti i koje će imati izvrstan dugoročni efekat.

Ako želite poboljšati cirkulaciju krvi za početak, izmenite način ishrane i uvedite u svakodnevnu rutinu što više fizičke aktivnosti kako biste poboljšali protok krvi kroz ceo telo.

Loša cirkulacija prirodni lekovi

Takođe, postoji mnogo izvrsnih biljaka za koje je dokazano da su izvrsni prirodni lekovi za poboljšavanje cirkulacije krvi. Četiri najpoznatije biljke za koje je dokazano da imaju takav efekat su kajenska paprika, beli luk, ginko biloba i đumbir.

Još neke jednostavne promene u ishrani koje možete ubaciti su ubacivanje više namirnica bogatih vlaknima u ishranu. Pokušajte da jedete što više voća i povrća svakogdnevno. Još jedna važna star kad je u pitanju slaba cirkulacija jeste da pijete što više vode tokom dana, najmanje 5-6 čaša.

Pokušajte da smanjite konzumaciju kafe i čaja. Ne morate u potpunosti prestati da ih pijete, ali biste svakako trebali da smanjite kafu/čaj na dve šolje tokom dana.

Vendoksin® gel je prirodni biljni preparat na bazi organski sertifikovanih biljnih ekstrakata kestena, hajdučke trave, ždraljike, zdravca i nevena, za negu kože kod proširenih vena i ispucalih kapilara, umornih i otečenih nogu, napetosti u mišićima i modrica. Zahvaljujući prisustvu mentola i dejstvu hlađenja, Vendoksin® gel daje trenutno olakšanje i osećaj lakoće. 

Svakodnevnom primenom neguje se koža, poboljšava cirkulacija i rešavaju problemi proširenih vena, ispucalih kapilara i modrica.