Masna jetra

MASNA JETRA

Problem kod masne jetre nastaje zbog smanjenja funkcije same jetre jer mast sprečava normalni rad ćelija jetre. Ali i tada, jetra se “brani” tako što stimuliše stvaranje novih ćelija.

Učestala oštećenja jetre dovode do najveće komplikacije i ireverzibilnog stanja – ciroze jetre.

Masna jetra je učestala bolest, oko 10 – 20% urbanog stanovništva boluje od masne jetre, ali većina ne oseća simptome, i ne pokazuje znake upale niti značajnijeg oštećenja.

Najveći broj obolelih ima između 40 i 60 godina života.

Masna jetra može biti opasna ukoliko je izaziva neko prikriveno stanje koje se ne leči, a masna jetra je posledica razvoja te bolesti.

Masna jetra je bolest kod koje se u većini slučajeva ne javljaju nikakvi simptomi. Pacijent može osetiti bol pod desnim rebarnim lukom koji je uzrokovan uvećanom jetrom, malaksalost i nelagodnost u stomaku. Ukoliko je količina masti u ćelijama jetre značajno uvećana, može doći do zapaljenja jetre. Simptomi zapaljenja jetre su slab apetit, gubitak težine, bol u stomaku, slabost i poremećaj mentalnih funkcija (rasejanost, gubitak koncentracije).

Čak i kada ne postoje simptomi lekar opšte prakse može pod prstima osetiti uvećanu jetru.

Prirodni lekovi za masnu jetru

Prirodna medicina se dokazala kao odličan izbor za regeneraciju ćelija jetre nakon dijagnostikovanja masne jetre.

Silmarin prirodni lek za mesnu jetru

Biljka koja je danas dosta prisutna za prirodno lečenje jetre, bilo da je to masna jetra, hepatitis ili trovanje jetre, jeste sikavica tj. njena aktivna supstanca silimarin. Silimarin pomaže i pri oboljenju žučne kese i žučnih puteva.

Ukoliko je masna jetra u početnom stadijumu razvoja, silimarin dovodi do potpunog izlečenja jetre. Prirodni lek silimarin deluje na jetru tako što stimuliše stvaranje glutationa koji detoksikuje jetru, smanjuje broj slobodnih radikala i uticaj štetnih materija na membranu ćelije jetre. Iako je ovo prirodni lek za masnu jetru konzumira se u vidu kapsula i bilo kakvo konzumiranje alkohola je, u kombinaciji sa silimarinom, strogo zabranjeno.

Floralip® bljne kapi

Floralip® bljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

Floralip® biljne kapi pozitivno deluje na stimulisanje žlezda sa unutrašnjim lučenjem, hormone i enzime i deluje kao prirodni – biljni lek za kontrolu apetita.

Floralip biljne kapi su 100% prirodan proizvod na bazi mešavine biljnih ekstrakta sikavice, artičoke, maslačka, nane i grčkog semena, rađene sa organskim voćnim destilatom.