Prirodno uklanjanje kapilara na nogama

Prirodno uklanjanje kapilara na nogama

Ispucali kapilari na nogama su nešto učestalija pojava kod ženske populacije i to između osamnaest i trideset pet godina, ali i između pedeset i šezdeset godina. Popucali kapilari na nogama mogu izgledati ružno, pa ih zbog toga uglavnom ljudi žele sakriti ili ukloniti.

Jabukovo sirće za kapilare

Ako ste se pitali kako ukloniti kapilare na nogama prirodnim putem, jabukovo sirće je najjeftiniji i najefikasniji način da sami uklonite ispucale kapilare. Jabukovo sirće poboljšava cirkulaciju i ublažava vidljivost ispucalih kapilara. Kupite kvalitetno jabukovo sirće u prodavnici zdrave hrane.

Hamamelis

Hamamelis je veoma dobar za lečenje ispucalih kapilara. Pošto zateže kožu, može pomoći i u lečenju ispucalih kapilara.

Borovnica

Borovnica je veoma korisna ako želite da brzo ublažite vidljivost ispucalih kapilara. Borovnica je izvanredna i za lečenje dijareje, upale grla, problema sa očima, loše cirkulacije i dijabetesa.

Borovnice su bogate taninima, flavonoidima i fenolima. Zbog svojih antioksidandnih svojstava, borovnica štiti vene od oštećenja slobodnim radikalima i ojačava zidove krvnih sudova.

Ginko biloba

Popularna ginko biloba nije dobra samo za pamćenje, već i za jačanje tkiva u zidovima vena. Ponekad dugo stajanje ili sedenje može dovesti do proširenih vena.

Ako to dugo traje, zidovi vena mogu bukvalno propasti i lako dolazi do proširenih vena.

Ginko biloba vam može pomoći u opuštanju krvnih sudova i poboljšavanju cirkulacije. Takođe podstiče obnavljanje tkiva. Zato je veoma korisna i za lečenje ispucalih kapilara.

Đumbir

Ovaj koren može čuda učiniti za vaše ispucale kapilare.

Đumbir sadrži mnogo bioaktivnih komponenti, koje su izvrsne za zdrave krvne sudove. Protein po imenu fibrin se skuplja u onim delovima gde se nalaze oštećeni krvni sudovi.

To, zapravo, čini proširene vene i ispucale kapilare vidljivim. Đumbir uspešno razlaže fibrin i tako se popucali kapilari i proširene vene manje vide.

Đumbir snižava pritisak, a nizak pritisak znači i manji pritisak na same vene. Đumbir deluje kao prirodan antikoalgulans, što olakšava pumpanje krvi srcu. Ako pijete neke lekove za snižavanje pritiska, nemojte koristiti đumbir zbog potencijalnih interakcija.

Kokosovo ulje

Masaža uljem je popularan lek za ispucale kapilare i proširene vene stotinama godina. Masaža je sjajan način da poboljšate cirkulaciju. Idealno ulje za masađu je kokosovo ulje. Ono lako prodire u kožu i hrani kapilare, a donekle može povratiti koži prirodnu boju.

Vendoksin® gel

Vendoksin® gel je prirodni biljni preparat na bazi organski sertifikovanih biljnih ekstrakata kestena, hajdučke trave, ždraljike, zdravca i nevena, za negu kože kod proširenih vena i ispucalih kapilara, umornih i otečenih nogu, napetosti u mišićima i modrica.

Zahvaljujući prisustvu mentola i dejstvu hlađenja, Vendoksin® gel daje trenutno olakšanje i osećaj lakoće.