Prirodno lečenje upale prostate

Simptomi oboljenja prostate (otežano mokrenje, učestalo noćno mokrenje, slabiji mlaz urina, stalna potreba za mokrenjem), se javljaju kod oko 30 odsto muškaraca starijih od 65 godina a starenjem se broj obolelih povećava. Tegobe nisu ni malo prijatne, vremenom postaju sve izraženije a njihovo lečenje je dugotrajno.

Nelečene, hronične upale prostate mogu da uvedu muškarca u još jedan problem: slabljenje kvaliteta sperme, i steriliteta. Čak i potencija tokom infekcije, manje ili više može da bude narušena. Zato se na svaki bol u preponama, testisima ili donjem delu stomaka treba obavezno javiti urologu. Kod upale prostate nije dovoljno uraditi urinokulturu, već su neophodni i spermokultura, kao i iscedak prostate kako bi se dijagnoza i uzrok utvrdili, ako su u pitanju mikroorganizmi ili bakterije.

Jedna grupa muškaraca sklonija je zapaljenjima prostate, zbog genetske sklonosti ili posla kojim se bave, kao što su to sportisti. Postoji i poseban klinički entitet, ranije nazvan prostatodinija, odnosno hronični bol u predelu krsta, prepona i bešike. Kod ovih muškaraca postoje svi simptomi upale prostate, ali se biohemijski ona ne dokazuje.

Zeleni čaj

Sastojak zelenog čaja po imenu polifenon E, je povezan sa primetnim smanjenjem vrednosti markera koji služe za praćenje razvoja raka prostate. Naime, pacijenti koji su svakodnevno, tokom mesec dana unosili kapsule polifenona E, imali su smanjenu prisutnost ključnih markera za oko 30%. Da bi se ovaj efekat postigao upotrebom zelenog čaja, istraživači napominju da bi trebalo svakodnevno piti 12 šolja koncentrovanog čaja ove lekovite biljke.

Mlečika

Mala mlečika odlican je prirodni lek za sve oblike oboljenja prostate, pa čak i kancera. Upotrebom ove biljke mogu se ublažiti i otkloniti simptomi obolele prostate, pa i izbeći operacija. Ukoliko je do operacije ipak došlo, ovaj čaj ublažava peckanje i u mnogome će pomoći da se pacijent brže oporavi.

Brusnica

Naučno je dokazano da biljka brusnica ima antikancerogeno dejstvo. Čaj od brusnice se koristi u prevenciji i lečenju svih vrsta bakterija urinarnog trakta a dobro se pokazala i u preventivi i lečenju kancera prostate.

Cink jer sprečava promene na prostati. Najviše cinka imaju ostrige, morske školjke, haringa, semenke bundeve i suncokreta, pšenicne mekinje, integralni ovas, teleća i goveđa jetra (crna džigerica), goveđe meso i ćureće tamno meso, orasi, jaja, crni luk, pivski kvasac, soja, gljive, vino, kozje mleko, mahunarke.

Selen takođe veoma povoljno deluje na prostatu i zato treba uzimati pivski kvasac obogaćen selenom. Ako se uzima u obliku kapsula preporucuje se 100 mg dnevno.

Vitamin A blagotvorno deluje na sluzokožu svih genitalnih organa računajući tu i prostatu.

Vitamin E je veoma bitan u održavanju vitalnosti reproduktivnog sistema poboljšavajući reproduktivnu sposobnost kod oba pola, što se povoljno odražava i na prostatu.

Lecitin je prirodna materija veoma dragocena za zdravlje, vrlo povoljno deluje i na prostatu.

Florabetulin® biljne kapi

Florabetulin® biljne kapi  za prostatu su izuzetno delotvorna mešavina biljnih tinktura ze lečenje bolesti prostate i bešike.

Biljne kapi za prostatu, upalu prostate hiperplaziju prostate (tumor prostate), su nastale na osnovu mudrosti, tradicije i znanja savremenih i starih fitoterapeuta,  danas su ta saznanja i potvrđena savremenim metodama ispitivanja i u preparat su uključene biljke koje najbolje deluju na sve benigne i maligne promene na prostati i bešici.