Kako očistiti krvne sudove na prirodan način

Arterije su krvni sudovi kroz koje kiseonik i drugi nutrijenti idu iz srca u druge delove tela. Zdrave arterije su jake, fleksibilne, elastične i nemaju masnih naslaga. Međutim, kada se u arterijama natalože masnoće, holesterol i druge supstance, mogu postati zakrčene, zadebljale i sužene. Ovaj zdravstveni problem, koji rezultira smanjenim protokom krvi kroz arterije, zove se ateroskleroza.

Začepljenje arterija se ne javlja preko noći, već ovo oboljenje nastaje godinama. Ishrana i način života igraju ključnu ulogu u razvoju ove bolesti. Dobre vesti su da zdrava ishrana može sprečiti zapušene arterije i ostale bolesti koje nastaju zbog njih.

Čišćenje krvnih sudova prirodnim putem

Pre nego što pristupite nekom od mnogih načina čišćenja krvnih sudova prirodnim putem imajte na umu da je za valjan efekat ovakvih terapija najvažnije biti disciplinovan i istrajan. A uspeh bilo koje terapije prirodnim sredstvima najpre zavisi od vaše želje i volje da promenite neke od životnih navika i počnete da se hranite zdravije, na prvom mestu.

Da bi vaši krvni sudovi ostali zdravi i elastični nakon čišćenja prirodnim putem neophodno je da u životne navike uvedete i redovnu fizičku aktivnost, kao i boravak na svežem vazduhu.

Beli luk

Ako želite da hranom očistite zapušene krvne sudove, prva namirnica koju biste trebali da ubacite u ishranu je beli luk. Beli luk je bogat antioksidansima koji pomažu u u uništavanju slobodnih radikala i zato su jedna od osnovnih biohemijskih supstanci koje sprečavaju srčane probleme i zakrčenje krvnih sudova. Redovna konzumacija belog luka smanjuje količinu holesterola u krvi. Takođe, beli luk širi krvne sudove, poboljšava cirkulaciju i sprečava zadebljanje aorte.

Nar

Nar sadrži mnogo antioksidanasa koji uništavaju slobodne radikale u organizmu. Oni takođe pomažu u smanjivanju masnih naslaga u arterijama i tako pomažu u sprečavanju ozbiljnih problema sa arterijama, kao što je ateroskleroza.

Ovo voće stimuliše prirodno lučenje azot-monoksida, koji održava arterije otvorenim i poboljšava cirkulaciju, i sprečava nakupljanje plaka i stvaranje krvnih ugrušaka u arterijama. Nar snižava pritisak, nivo holesterola u krvi, sprečava zadebljanje arterija, oksidativni stres i upalu zidova krvnih sudova.Zbog ovaga je nar jedna od najboljih namirnica za čišćenje krvnih sudova.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži jake antioksidanse koji održavaju arterije zdravim. Antioksidansi imaju važnu ulogu u poboljšavanju zdravlja delikatnih endotelnih ćelija u zidovima krvnih sudova, što smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Katehini u zelenom čaju su važni za normalnu vaskularnu funkciju i mogu biti lek i prevencija za mnoga srčana oboljenja.

Brokoli

Ovo popularno povrće je odlično za srce. Brokoli je bogat sulforafanom, koji štiti arterije od upale i oštećenja. Ovo zeleno povrće je bogato i vitaminom K, koji sprečava da kalcijum ošteti krvne sudove. Vlakna u brokoliju će vam pomoći da snizite krvni pritisak i nivo holesterola u krvi.

Jabuke

Jabuke sadrže specifičnu vrstu vlakana – pektin. Pektin smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi. To se postiže prekidanjem procesa apsorpcije žučne kiseline u crevima, što dovodi do toga da jetre počinje da koristi holesterol iz krvi kako bi lučila više žuči. Flavonoidi u jabukama pomažu u snižavanju rizika od srčanih bolesti, a kalijum i magnezijum drže pritisak pod kontrolom.

Floralip® bljne kapi

Floralip® bljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

Floralip® biljne kapi za holesterol i trigleciride smanjuju holesterol, a pored toga smanjuju šećer i regulišu i rad enzima jetre, stimulišu žuč, pomažu kod revitalizacije jetre u slučaju ciroze, potpomaže rad pankreasa i žuči, smanjuju apetit, služe kao prirodni lek za ciste, čiste krvne sudove.