Prirodni antibiotici

Prirodni antibiotici

Antibiotici se koriste za prevenciju i lečenje bakterijskih infekcija. Prekomerno uzimanje antibiotika može uzrokovati antibiotsku rezistenciju.

Priroda je puna prirodnih antibiotika, uključujući različito bilje i voće.

Origano

Origano je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima. Takođe ima antioksidaciono, antiseptičko, antivirusno, antigljivično i antiparazitsko delovanje i može ublažiti bolove.

Echinacea

Ehinacea se koristi za ublažavanje različitih vrsta infekcija. Može se koristiti i za lečenje rana, difterije i ublažavanje simptoma bakterijskih infekcija. Najčešće se koristi za ublažavanje simptoma gripa i prehlade.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima odlična antigljivična i antimikrobna svojstva. Odličan je izvor antioksidanata, jača imuni sistem, podstiče rad štitne žlezde, reguliše nivo holesterola i šećera, a čak može podstaknuti i kognitivne funkcije.

Beli luk

U sastavu belog luka nalazi se alicin koji ima antibiotska svojstva. Beli luk sadrži visok udeo antioksidanata, pomaže u ublažavanju virusnih i bakterijskih infekcija.

Kurkuma

Istraživanja su pokazala da kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, jača imuni sistem i učestvuje u borbi protiv bakterija.

Đumbir

Đumbir ima moćno antibiotsko i protivupalno delovanje. Istraživanja su pokazala da može pomoći u regulaciji nivoa holesterola i ublažavanju simptoma artritisa.

Jabukovo sirće

Ima odlična antibiotska i antiseptička svojstva. Može regulisati pH vrednost i nivo holesterola. Podstiče mršavljenje i smanjuje rizik od nastanka raka.

Kupus

Kupus može smanjiti rizik od nastanka bakterijskih i virusnih infekcija. Kupus je odličan izvor vitamina C. Naime, jedna šoljica soka od kupusa sadrži čak 75% od preporučene dnevne doze vitamina C.

Luk

Luk smanjuje hroničnu upalu i ublažava infekcije. Kvercetin, glavni aktivni sastojak luka, može pomoći u prevenciji raka. Luk smanjuje nivo slobodnih radikala i na taj način učestvuje u prevenciji prevremenog nastanka znakova starenja.

EHINACEA KAPI

ORGANSKE BILJNE KAPI ZA JAK I SNAŽAN IMUNITET POMAŽU KOD:

  • OPŠTEG JAČANJA IMUNITETA
  • BAKTERIJSKIH, GLJIVIČNIH I VIRUSNIH INFEKCIJA
  • HPV VIRUSA
  • SINUZITISA I DRUGIH HRONIČNIH UPALA DISAJNIH ORGANA
  • UZNEMIRENOSTI I NAPETOSTI
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − three =