Prepoznajte simptome kandide

Prepoznajte simptome kandide

Kandidu je ponekad jako teško utvrditi jer obuhvata veliki broj simptoma, koji se sporadično javljaju u raznim kombinacijama i različitog intenziteta. Ukratko rečeno, svaka osoba će vrlo verovatno imati drugačije simptome. Iz ovih razloga kandida često nije uopšte ili je loše dijagnostikovana. Simptomi su najčešće ti koji se leče kada je kandida u pitanju, a ne sam uzrok simptoma. Zato pacijenti najčešće moraju sami da utvrde postojanje kandide, jer su simptomi zbunjujući i za lekare.

Način na koji se osećate

Poteškoće u fokusiranju, slabo pamćenje, nepažnja, razdražljivost, ljutnja, vrtoglavica, napadi panike, nizak libido, hronični umor, hiperaktivnost, žudnja za slatkim i alkoholom, nesanica, slaba cirkulacija.

Sistem za varenje

Žgaravica, nadutost, mučnina, proliv, zatvor, želudačni grčevi, podrigivanje nakon jela, sluz u stolici, hemoroidi, svrab anusa.

Koža

Akne, ciste, noćno znojenje, psorijaza, ekcem, dermatitis, gljivične infekcije noktiju ili kože, atletsko stopalo, neprijatan miris tela.

Usta

Beo jezik, natečena donja usna, ukus metala u ustima, loš zadah, krvarenje desni, čirevi, napukao jezik.

Organi za disanje

Hroničan kašalj, sluz u grlu, bolno grlo, začepljenost sinusa, simptomi slični simptomima gripa, sinusitis, astma.

Uši i oči

Bol u oku, svrab u očima, osetljivost na svetlo, zamagljen vid, kese ispod očiju, šum u uhu, infekcije uha.

Imunitet

Česte prehlade i grip, alergije, osetljivost na neke namirnice, mirise i hemikalije.

Telesna težina

Teškoće kod mršavljenja, zadržavanje vode, neobjašnjivo mršavljenje.

Ostali simptomi

Glavobolje, nepravilni otkucaji srca, hroničan bol i prekomerna osetljivost zglobova i mišića.

  • Sindrom iritabilnog creva – abdominalan bol, nadutost, gasovi, proljiv, zatvor.
  • Artritis – bol u zglobovima.
  • Sindrom hroničnog umora – hronični umor.
  • Pelenski osip – osip i svrab kod beba.
  • Atletsko stopalo – gljivice na noktima.
  • Crohnova bolest – abdominalan bol, nadutost, gasovi, proliv, zatvor.
  • Gastroenteritis – abdominalan bol, nadutost, gasovi, proliv, zatvor.

Ako se kandida ne izleči u ranoj fazi, njeno dijagnostikovanje će biti još teže. Lekar može pretpostaviti da patite od nekih navedenih stanja i propisati vam pogrešne lekove. To može da izazove dodatno širenje kandide.

Candidaplant® biljne kapi predstavljaju 100% prirodni proizvod na bazi biljaka: nevena, virka, zlatnice, vranilove trave, medvetke i sremuša. Candidaplant® biljne kapi predstavljaju mešavinu biljnih ekstrakta dobijenih organskim voćnim destilatom, što ih čini jedinstvenim, znatno kvalitetnijim i delotvornijim nego biljne kapi koje su rađene sa običnim alkoholom ili nekim drugim rastvaračem.

Candidaplant® biljne kapi regulišu bakterijsku floru i suzbijaju rast gljivica. Candidaplant® biljne kapi sprečavaju da dodje do razvoja infekcije, koja može nekada da zahvati kožu, nokte, usnu šupljinu i polne organe.