Oticanje nogu

Oticanje nogu

Jedan od vodećih problema povezanih sa toplim vremenom je oticanje nogu. Noge postaju teške ili se javljaju grčevi. Toplo vreme izaziva širenje krvnih sudova, kao i zadržavanje tečnosti u organizmu.

Oticanje nogu

Ovaj problem se dešava zbog zadržavanja tečnosti u organizmu – noge nabreknu, tako da čak i najudobnija obuća postane tesna.

Unosite bar dva litra tečnosti dnevno, jer će onda i vaš organizam izbacivati više tečnosti. Bar nekoliko dana nemojte jesti slano. Postoje i tablete koje služe za izbacivanje tečnosti, ali njih ne bi trebalo da uzimate bez konsultacija sa lekarom.

Teške noge

Čini vam se da su vam noge teške da ih jedva pokrećete. Uzrok je naglo širenje krvnih sudova. Pomoći će vam tuširanje snažnim mlazom hladne vode. Kada sedite, pod noge podmetnite stolicu. Pomažu i gimnastika u vodi i plivanje.

Ispucali kapilari

Nisu bolni ali ružno izgledaju, a taman ste se nameračile da pokažete noge – ali ne gorite od želje da pokažete noge koje su od kolena naniže prošarane razgranatom mrežicom krvnih sudova. Uzrok ovoj pojavi je slabost krvnih sudova. Potrebno je da ojačate vene – jedite dosta južnog voća (sadrže puno vitamina C, koji jača krvne sudove). Isto tako, da biste izbegli dodatno naprezanje krvnih sudova, nemojte nositi obuću sa izrazito visokim potpeticama.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *