Otarasite se stresa

Otarasite se stresa

Pored svih obaveza koje morate obaviti, nećete se uopšte ni setiti da se trebate malo opustiti i usporiti. Ipak, imajte u vidu da će vas stres i napetost samo usporavati. Štaviše, prekomerni stres može podići krvni pritisak, smanjiti imunitet vašeg organizma i dovesti do problema sa spavanjem.

Lavanda

Ova biljka ima umirujući miris koji može smanjiti puls i sniziti krvni pritisak, usled čega se možete osećati smirenije čak toliko da će vam se spavati. Stavite vazu sa sušenom lavandom pored kreveta ili koristite hidratantnu kremu obogaćenu ovom divnom biljkom.

Jagode

Kada ste pod stresom, često ste u iskušenju da pojedete sve slatkiše koji su vam pri ruci. Međutim, namirnice koje sadrže veliku količinu dodanog šećera mogu podići nivo šećera u krvi i učiniti da se osećate još napetije. Umesto toga, uživajte u jagodama koje ste “namočili” u tamnu čokoladu. Vitamin C koji jagode sadrže može eliminisati slobodne radikale koji imaju nepovoljan uticaj na vaše telo, a tamna čokolada smanjuje nivo hormona stresa.

Kamilica

Istraživanja pokazuju da se jedinjenja ovog biljnog napitka vezuju za iste receptore u mozgu kao i lekovi za smirenje što znači da vam on može pomoći da se smirite, opustite i ublažite stres.

Valerijana

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.