Olakšajte bol od grčeva u mišićima

grčeva u mišićima

Kod nekih žena bol od grčeva u mišićima uslovljena je i nošenjem štikli, a kod većine nedostatkom minerala u organizmu. Ukoliko vam se desi da vas “uhvati” grč, olakšajte bol na neki od tri sledeća jednostavna načina.

Olakšajte bol od grčeva u mišićima

Stanite na hladan pod. Ili, na grč stavite hladnu oblogu (možete i kesu smrznutog povrća). Istraživanja pokazuju da hladnoća blokira puteve bola u mišićima, a može ublažiti i grčeve u butinama. Ukoliko to ne djeluje…

Popijte malo “soka” od kiselih krastava. Odnosno, vode u kojoj se nalaze kiseli krastavci. Može zvučati čudno, ali je djelotvorno: istraživanja pokazuju da pijuckanje pomenute tečnosti može ublažiti grčeve u roku od par sekundi. Istraživači vjeruju da sastojci koje pomenuta tečnost sadrži utiču na neurološku reakciju koja pomaže u ublažavanju grčeva. Ukoliko to ne djeluje…

Unosite elektrolite. Nizak nivo kalcijuma, magnezijuma i kalijuma često uzrokuje nastajanje grčeva. Banana vam može pomoći da obnovite količinu pomenutih minerala deset minuta nakon njenog konzumiranja. Nakon toga istežite nogu dok bol ne prestane.

 

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − 8 =