Neuobičajeni simptomi prehlade i gripa

Neuobičajeni simptomi prehlade i gripa

Pored temperature, kašlja i zapušenog nosa, postoje i neki simptomi za koje nikada ne bismo poverovali da su povezani sa prehladom i gripom.

Čudni snovi

Većina snova dešava se tokom REM faze- najdublje faze sna. Kada smo bolesni, mozak je mnogo aktivniji tokom ove faze, pa tako može da se desi da imamo bizarne snove.

Disbalans čula ukusa

Između 75 i 95% naših čula oslanja se na miris, pa kako bismo u potpunosti osetili ukus hrane i pića, potrebno nam je da ih omirišemo. Kada smo bolesni i kada nam je zapušen nos, čulo mirisa je blokirano, pa se tako može desiti da hrana ima čudan ukus.

Želja za brzom hranom

Kada smo bolesni, jedino što želimo jeste da se osećamo bolje, pa zato često posegnemo za “hranom za utehu”. Kako nas ona neće usrećiti, umesto kupovine čipsa, grickalica ili čokolade, povećajte unos vitamina C i tečnosti, poput vode, prirodnih sokova i čajeva.

Konstantna žeđ i glad

Tokom prehlade ili gripa, telo gubi tečnost, pa je potrebno nadoknaditi je. Ukoliko izbegavate da unosite tečnost dok se bolesni, može doći do dehidratacije, a prvi znak jeste upravo konstantna žeđ.

S druge strane, budući da telo preznojavanje gubi i energiju, često se dešava da imamo povećan apetit. Baš u tom periodu, dok smo bolesni, povećajte unos zdravih namirnica, kao što su voće, povrće, žitarice i riba.

EHINACEA KAPI

ORGANSKE BILJNE KAPI ZA JAK I SNAŽAN IMUNITET POMAŽU KOD:

  • OPŠTEG JAČANJA IMUNITETA
  • BAKTERIJSKIH, GLJIVIČNIH I VIRUSNIH INFEKCIJA
  • HPV VIRUSA
  • SINUZITISA I DRUGIH HRONIČNIH UPALA DISAJNIH ORGANA
  • UZNEMIRENOSTI I NAPETOSTI
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *