Neredovne menstruacije

Neredovna menstruacija je jedna od najčešćih menstrualnih bolesti. Vrlo često, neredovne menstruacije nisu razlog za brigu, ali ponekad one mogu biti signal zdravstvenih problema.

Kako znati šta je neredovna menstruacija?

Obično se kaže da redovna menstruacija dolazi svakih 28 dana, ali zapravo menstrualni ciklus svake žene je drugačiji. U zavisnosti od vašeg tela i vaših hormona, menstruaciju možete dobiti svakih 20 ili je možete dobiti svakih 35 dana. Dobar način da utvrdite da li su vaše menstruacije redovne jeste da vodite evidenciju i izračunate broj dana između svake menstruacije. Ukoliko se one javljaju u približno jednakom broju dana između svakog ciklusa, znači da su vaše menstruacije redovne. Redovna menstruacija obično traje 5 dana, ali i krvarenje koje traje 3 do 7 dana je potpuno normalno.

Vodite KALENDAR MENSTRUACIJA. Upišite u tom kalendaru prvi dan kad je počela menstruacija i odredite znak kojim ćete obeležavati obilnu, bolnu ili oskudnu menstruaciju.

Kalendar će olakšati ginekologu, a i vama jer nećete imati neprijatnosti da se ne možete prisetiti kad je počela, koliko je trajala, jel bolna, obilna i..hiljadu drugih pitanja koje postavljaju ginekolozi i onda se nadjete kao na ispitu. Jednostavnije i njemu i vama, pokažite kalendar.

Neredovne menstruacije nisu retkost, one pogađaju oko 30 procenata žena u njihovim plodnim godinama.

Neredovna menstruacija je bilo koja vrsta krvarenja koja nije normalna u poređenju sa vašim uobičajenim menstrualnim ciklusom.

Ovo podrazumjeva kašnjenje ili preuranjenu menstruaciju, kao i bilo kakvo krvarenje između dva ciklusa. Može se javiti kao naročito obilno (menorrhagia) ili oskudno krvarenje. Mnoge žene doživljavaju neredovan menzis kao izostanak mentruacije, neprekidno krvarenje ili menstruacije koje se javljaju dva puta u jednom ciklusu.

Nakon prve menstruacije moguće je da narednih par menstruacija bude neredovno sve dok se hormonalni sistem potpuno ne razvije. Poremećaj nivoa hormona pred menopauzu takođe dovodi do neredovnih ciklusa. Emocije u velikoj meri mogu da utiču na na hormone koji regulišu ovaj ciklus tako da stres može da izazove poremećaj menstruacije. Smatra se da ne postoji apsolutno redovan menstrualni ciklus (osim kod žena koje uzimaju kontraceptivne pilule).

Stres kao uzrok neredovne menstruacije

Kao i na brojne druge životne funkcije, stres utiče i na polnu funkciju žene, pa srazmerno tome, može uzrokovati i izostanak menstruacije. iz tog razloga, u cilju očuvanja svog ukupnog zdravstvenog stanja, a i u cilju očuvanja redovnosti mesečnog ciklusa, izbegavajte stres i nerviranje.

Organske biljne kapi Floravitex

PRIMENA ORGANSKIH BILJNIH KAPI FLORAVITEX:

Neredovan menstrualni ciklus početkom puberteta i u kasnijoj dobi, dismenoreje (bolne menstruacije), akutna i hronična upala jajnika, akutna i hronična upala materice, treća i šesta grupa vaginalnog sekreta, benigne ciste na jajnicima, miomi, ciste na grudima nastale kao posledica hormonskog disbalansa, pred menstrualni sindrom-PMS.

Floravitex  biljne kapi možete naručiti putem telefona 011/3120 381 ili putem naše online prodavnice >>>