Nekoliko sjajnih načina da ojačate svoj imunitet

Nesanica, umor, prehlade, infekcije, pritisak u glavi, ispucala koža i herpes, koji je najočiglednji znak pada imuniteta su neki od najčešći pokazatelja da je vaš imunitet jako slab. Prehlada će se stalno vraćati, imaćete osećaj stalnog umora, gotovo hroničnog, ukoliko ne poradite na ozdravljenju vašeg imuniteta. Zdrav imunitet garantuje bolji osećaj i mogućnost da radite stvari bez teškoće i sa punom snagom. Zato, treba da znate na koji način možete da to i uradite.

Jogurt i beli luk

Dobro oproban recept, poznat još našim starijim članovima porodice. Ovo je siguran put da povratite zdravlje svog imuniteta. Važno je da jedete beli luk što je češće moguće i kada god vam prilike to dozvoljavaju. Beli luk je veoma zdrav i prepun zdravih vitamina koji će uticati na to da popravite vaše zdravlje. Nemojte ga izbegavati, nego pokušajte da ga jedete što češće, ali u manjim količinama. Takođe, beli luk možete kombinovati sa jogurtom, ukoliko vam njegov jak ukus smeta. Možete ga samleti, isitniti, ugnječiti ili ubaciti komadiće u čašu jogurta i tako popiti. Jogurt takođe može pozitivno da deluje na vaš imunitet, tako da je ovo zapravo jedna vrlo jednostavna kombinacija, čije sastojke verovatno imate u svom domu.

Med u kombinaciji sa đumbirom

Med, kao i đumbir na daleko su poznati kao prirodni lekovi koji su vrlo delotvorni u borbi protiv mnogih bolesti, a u kombinaciji čine čuda. Med je dokazano savršeni saveznik u borbi protiv mnogih bolesti, ali se vrlo često koristi i preventivno, kako bi sprečio sve one loše pojave. Sa druge strane u đumbiru se mogu pronaći mnogi vitamini, poput vitamina D, C, E i A, kao i gvožđe, kalcijum, cink, magnezijum i mnoge druge. Pored toga što će ojačati vaš imunitet, ova kombinacija će sprečiti da vam se dogodi prehlada, grip ili bilo šta slično. Možete praviti jednostavno čaj od đumira i tome dodati kašiku meda, a možete napraviti i melem od đumira i meda. Na vama je da odlučite šta vam je ukusnije i lakše za pripremu.

Spanać

Spanać se oduvek doživljava kao sjajna namirnica. U spanaću se skriva pravo vitaminsko blago – od vitamina A, B2 i B6 do vitamina C, K i E. Takođe, spanać obiluje antioksidantima, fitonutrijentima, proteinima, omega-3 masnim kiselinama i kalcijumom. Drugim rečima, on je toliko zdrava namirnica da bi ga trebalo učiniti sastavnim delom svakog obroka.

Orah

Ne treba  dnevno jesti velike količine oraha da osigurate moćan imunitet, dovoljna je tek šoljica na dan i učinak će biti vidljiv. Orah sadrži mnoge vitamine, omega-3 masne kiseline i druge nutritivne vrednosti koje pružaju zaštitu zdravlju srca i mozga. Neka su istraživanja pokazala i da orah usporava razvoj Alcheimerove i Parkinsonove bolesti. Možete ga jesti između obroka, kad vas uhvati želja za grickanjem.

Grašak

Ukusni grašak je sjajan jer sadrži leptin koji pomaže smanjenju apetita. Osim toga, grašak obiluje vitaminom B, kalcijumom, kalijumom i folnom kiselinom. Sve je to dobro za zdravlje mozga i kože, a pomaže i u snižavanju krvnog pritiska. Takođe, grašak je dobar i u prevenciji od moždanog udara. Dobro bi ga bilo češće jesti, pa se preporučuje kao prilog umesto krompira – dugo će vas pratiti osećaj sitosti.

Losos

Losos je zdrava namirnica, a posebno se preporučuje divlji losos koji sadrži veću količinu nutritivnih vrednosti. Losos je sjajan izvor proteina, vitamina D i kompleksa vitamina B, ali i omega-3 masnih kiselina. Naučni dokazi upućuju na to da losos štiti od karcinoma, kardiovaskularnih tegoba, depresije i čitavog niza drugih bolesti. Trebalo bi ga jesti barem jednom nedeljno, i to, ako ste u mogućnosti, divlji losos.

Borovnica

Osim što su ukusne, borovnice su pune fitohemikalija koje služe za borbu protiv najrazličitijih bolesti. Takođe, borovnice sadrže flavonoide i topljiva vlakna, a sve to može pomoći u borbi protiv ozbiljnih bolesti poput karcinoma, dijabetesa, srčanih bolesti, čireva na želucu i visokog krvnog pritiska. Borovnica smanjuje i nivo lošeg holesterola u organizmu. Borovnice je dobro uzimati kao desert umesto raznih nezdravih poslastica.

Valechin® kapi

Višestruko pozitivno dejstvo Valechin® kapi na zdravlje, može se očekivati zahvaljujući sinergizmu prisutnih biljnih komponenata. Namenjene su održavanju i jačanju odbrambenih snaga organizma, pravilne funkcije respiratornog, digestivnog i kardiovaskularnog sistema, kao i psihičke stabilnosti.