Neki od uzroka ginekoloških problema

ginekoloski problemi

Mastopatija

Često se pojavljuje kod žena, koje se previše brinu za svoju odraslu decu.

Šta učiniti?

Prestati igrati ulogu “majke – dojilje.” Skinite, konačno, “s dojke” svoje odrasle bebe i počnite se baviti sobom. Zdravlje mlečnih žlezda zavisi o vašem ličnom nivou sreće. Dakle, stavite na prvo mesto svoje želje. Nemojte ništa ostavljati za sutra. Najvažniji dan u vašem životu je danas.

Endometrioza

Ova se bolest razvija kod žena koje se ne mogu radovati, koje su sklone paničarenju.

Osećaj beznađa u životu, pa time izazvana ravnodušnost prema sebi i svom zdravlju izazivaju endometriozu.

Šta učiniti?

Živeti s osećajem da su sve patnje ostale u prošlosti. Svaki dan započnite s mislima o sreći koju imate već sada.

Miom materice

Ta bolest je rezultat osećaja povređenosti od svojih najmilijih, sklonosti prema lošem raspoloženju i depresiji. Takvo stanje psihički inhibira metabolizam i dovodi do promene na hormonalnom nivou.

Šta učiniti?

Oprostite svima koji su vas uvredili. Prestanite tražiti nedostatke u drugima. Potražite u njima dostojanstvo. Iskreno recite sebi: “Niko mi nije obećao raj na zemlji.” Ne prigovarajte prijateljima i ljudima oko vas. Od depresije spašava bilo koja aktivnost koja vam pruža užitak, makar i priprema nekog novog recepta.

Cista jajnika

Nastaje od prekomernih strahova. Najčešći od njih – “mene ne vole”. Ljubomora, strah od samoće takođe je uzrok ove bolesti.

Šta učiniti?

Shvatite da je većina strahova ostala još od detinjstva, a vi samo trebate odrasti. Postanite nužni prije svega sami sebi. Jer ako živite, znači da vas Bog voli. Šta možete učiniti dobro kao odgovor na njegovu ljubav? Osnažite svoju veru u sebe.

Cervikalna erozija

U pravilu, nastaje kao rezultat ogorčenosti prema bliskim muškarcima: mužu, ocu ili bratu. Previsoka očekivanja i zahtevi, “on mora”, “on je dužan”, nesposobnost pomiriti se sa problemima koji su se pojavili “krivicom” muškarca.

Šta učiniti?

Spustite nivo svojih očekivanja i prestanite nakupljati negodovanje. Uglavnom, niko nikome ne duguje ništa. Ako to prihvatite, život će se promeniti na bolje. Takođe, potražite uzroke svađe i neslaganja u sebi. Jer žena je ta osoba, koja 80% određuje sudbinu muškarca: njegovo zdravlje i životni vek. I samo 20%, on radi to sam zahvaljujući svom obrazovanju, fizičkim osobinama i nasleđem.

Kandidijaza

Ona nastaje zbog stalne želje za kontrolisanjem situacije i ljudi, zbog sigurnosti da ćete samo vi (s vašim iskustvom) moći rešiti situaciju.

Šta učiniti?

Dopustite bliskim ljudima da žive po njihovim pravilima. Naučite poštovati postupke drugih. Pokušavajući sprečiti svoje najdraže od mogućih grešaka, vi im stojite na putu i smetate im. Budite strpljivi.

Teški simptomi menopauze

Ovo se javlja kod žena koje su nezadovoljne svojim životom, koje imaju kompleks manje vrednosti, s godinama akumuliran umor i naviku zanemarivanja vlastitih interesa.

Šta učiniti?

Prihvatite svoju dob kao vreme mudrosti. Naučite se uživati u svakom trenutku života. Nađite bliske po godinama prijatelje i prijateljice, vršite dobra dela, i obavezno se družite s mladima. Dobro je, ako imate unuke, oni imaju svoj ritam života, ali vi ste njima potrebni, a i vi imate potrebu za njihovom energijom. Postavite ispred sebe nove ciljeve, pronađite novi smisao života. Nemojte trošiti svoje vreme uzalud, počnite kreirati. Uzdižite se duhovno, meditirajte, čitajte, molite se, bavite se jogom, planinarenjem, izmišljajte nove zdrave recepte, pišite poeziju. Pripremajte se za fenomenalnu dugovečnost.