Najbolja hrana za povećanje plodnosti

Najbolja hrana za povećanje plodnosti

Probleme sa plodnošću ima više od 80 miliona ljudi, a svaki peti muškarac ima spermu lošeg kvaliteta ili mali broj spermatozoida. Šanse za začeće mogu se povećati pravilnom ishranom. Naime, proces sazrevanja spermatozoida traje 100 dana tokom kojih sve što muškarac unese utiče na njihov kvalitet.

Hemijska jedinjenja fitoestrogeni, inače sastavni delovi biljaka koji se ponašaju kao estrogen, pronađeni u soji, kafi i pivu, smanjuju broj spermatozoida i ometaju pretvaranje testosterona u dihidrotestosteron i time usporavaju rast tkiva prostate.

Najbolja hrana za kvalitetniju spermu:

Ostrige

Osim što deluju kao afrodizijak i podstiču seksualnu želju, ove školjke obiluju cinkom koji povećava nivo polnih hormona. Ovaj element stimuliše proizvodnju sperme i štiti spermatozoide od oštećenja, ali i popravlja već postojeća oštećenja.

Semenke bundeve

Slično kao crveno meso i ostrige, semenke bundeve obiluju cinkom koji povećava nivo polnih hormona. One sadrže fitohemikalije i antioksidanse koji smanjuju nivo slobodnih radikala u telu, a bogate su omega-3 masnim kiselinama koje povećavaju dotok krvi u genitalije.

Tamna čokolada

Ona obiluje aminokiselinama koje stimulišu proizvodnju spermatozoida, povećavaju njihov broj, ali i volumen sperme. Aminokiselina L-Arginin HCL podstiče intenzivnije orgazme, piše Ask men.

Godži bobice

Ove bobice regulišu temperaturu u testisima čime štite zdravlje spermatozoida. Godži bobice poboljšavaju cirkulaciju u genitalijama i pomažu u borbi sa oksidativnim stresom koji uništava spermatozoide.

Banane

Ovo voće obiluje enzimom bromelainom koji reguliše nivo polnih hormona. Takođe, banane su bogate vitaminima B1, A i C koji povećavaju seksualnu izdržljivost i podstiču proizvodnju sperme. Samim time povećavaju se šanse za začećem.

Špargle

Ovo povrće povećava broj spermatozoida i poboljšava njihov kvalitet. Špargle obiluju vitaminima C i E. Vitamin C štiti zdravlje testisa i spermu od oštećenja uzrokovanih delovanjem slobodnih radikala, dok vitamin E podstiče proizvodnju polnih hormona.

Orasi

Oni obiluju omega-3 masnim kiselinama koje poboljšavaju cirkulaciju u genitalijama. Osim toga, orasi sadrže jedinjenje arginin koje povećava broj i volumen spermatozoida.

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Maskulin® biljne kapi deluje na hipofizu koju stimuliše na povećano lučenje LH pa samim tim dolazi do povećanog stvaranja vlastitog (endogenog) muškog hormona u testisima. Upravo zbog toga prilikom uzimanja Maskulin® biljnih kapi uz povećanje mišićne mase dolazi i do istovremenog povećanja libida i poboljšanja spolne funkcije.