Lečenje upale bešike

Lečenje upale bešike

Ešerihija coli, Ureaplazma, Hlamidija, Klebsiela, Proteus, Streptokoka, Pseudomonas, uzrokuju akutne, ali i što je još gore hronične upale bešike, bubrega, prostate, jajnika, grlića materice, mokraćnog kanala i svih ostalih delova urološkog i ginekološkog trakta.

Lečenje upale bešike

Kopriva i zlatnica uz maslačak ili brezu imaju diuretsko delovanje i teraju nas na mokrenje tj. pojačavaju rad bubrega. Time mehanički pomažemo da se  istera određeni broj bakterija iz organizma. Neven ima imuno delovanje i ono je veoma važno jer se imunitet stalno treba podizati. Posebna priča su brusnica i žutika koje sprečavaju primanje bakterija za sluznicu uroginekološkog trakta i dodatno deluju baktericidno, dakle ubijaju bakterije. U čajnoj mešavini može i šipak jer pridonosi boljem ukusu, ali donosi i bogatstvo C vitamina. Bazga ima dodatno, protiv upalno i imuno delovanje. Borovnica deluje diuretski i svojim eteričnim uljima koji su bogati pinenima pomaže u borbi protiv bakterijske upale.

Bakterije ne vole kiselo

Uz čaj se piju i biljne kapi od brusnice, žutike, koprive i borovnice ili bazge. Dnevno treba popiti litar čaja, može i više, te za početak 50 kapi tinkture. Posle se doza pojačava. U čaj treba dodati i limunov sok. Bakterije ne vole kiselo i neće preživeti u kiseloj sredini urina koja mora biti pH 5-6. Uvin čaj ne sme se kiseliti jer Uva deluje svojim arbutinom samo u lužnatom urinu. Dakle, treba jesti kiselo voće jer tako dodatno pomažemo i pojačavamo terapiju. Osim voća, preporučuje se limunada i supe od paradajza, kiselo zelje, kisele krastavce…

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *