Kako da se dobro naspavate

Kako da se dobro naspavate

Ne možete imati dobar san, ako su vam problemi na umu. Dakle, loše ćete spavati i probudićete se još umorniji. Preporučuje se da “sortirate” probleme, pričate o njima s nekim ili napravite plan akcije za njihovo rešavanje pa da onda idete na spavanje.

Pratite ritual

Ako možete, formirajte ritual spavanja. Ovo će “uvežbati” vaše telo da spava nakon određene radnje. Možda možete da uživate u toploj kupki ili da popijete čašu mleka i nakon toga odete na spavanje. Ili možete čitati knjigu petnaestak minuta ili pričati sa partnerom. Šta god vam odgovara.

Radite

Ako ne radite, nećete moći da zaspite. Ako ne zbog mentalne satisfakcije da ste obavili nešto, onda sigurno zbog toga što niste koristili mišiće celi dan, s obzirom na to da niste ništa radili. Kada ne koristite svoj um i telo, tada ne možete imati ni dobar san. To je jednostavno tako. I ovde se ne misli samo na posao u firmi već na sve vrste poslova.

Ne gladujte

Ako ste preskočili večeru, male su šanse da ćete imati ugodan san. Umesto da ništa ne jedete, pametnije je da pojedete nešto što je istovremeno i lagano i zasitno. Ako ne znate šta biste, uvek možete pojesti jabuku ili neko drugo voće.

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod depresije, napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *