Lečenje respiratornih oboljenja

Lečenje respiratornih oboljenja

Timijan ima snažno antiseptičko dejstvo. Pojedina istraživanja su pokazala da timijan sadrži isparljiva ulja kao što su timol i karvakol, koja su efikasna za lečenje respiratornih i gljivičnih infekcija. Pored toga, veliki broj pasta za zube sadrži ove sastojke, kao i vodica za ispiranje usta, zato što štite od zapaljenja desni i suzbijaju razmnožavanje bakterija.

Timijan sadrži vitamine i minerale koji su esencijalni za dobro funkcionisanje organizma. Tačnije, timijan sadrži vitamin A, C, B, gvožđe, kalcijum, magnezijum, mangan, kalijum i cink.

Pošto ima dijetetska vlakna, može da doprinese dobrom funkcionisanju probavnog sistema. Šta više, vlakna su esencijalna za smanjenje lošeg holesterola i podstiču porast onog dobrog. Takođe, vlakna su bitan probiotik, koji doprinosi održavanju crevne flore.

Timijan ima mnogobrojna medicinska svojstva, sadrži fitohemikalije, tanin, esencijalna ulja, flavonoidne heterozide, terpentin i saponine.

Esencijalno ulje iz timijana ima antimikrobna svojstva i jača imuni sistem.

Lečenje respiratornih oboljenja

Timijan i med u kombinaciji pomažu kod respiratornih problema. Terapeutska svojstva ove kombinacije su mnogobrojna, a najpoznatija su lečenje respiratornih infekcija i plućnih bolesti. Med ima antivirusna, antibakterijska i antiupalna svojstva.

Ako želite da se rešite kašlja potrebno vam je 30g timijana i šolja meda.
Stavite timijan u vrelu vodu nekoliko minuta, zatim ocedite i pomešajte sa medom.

Možete napraviti i sirup za kašalj od timijana i meda.
40-50 g sušenog timijana stavite su posudu sa 800ml I to se prelije medom.

Ova smesa treba da odstoji 2 nedelje, a nakon toga se procedi med.

Proceđeni med je snažan lek u borbi protiv kašlja.

Timijan je poznat po svom antfungalnom dejstvu, a uspešan je u borbi protiv kašlja, prehlade i visoke temperature. S obzirom na to da je bogat vitaminima i mineralima, koristi se i kod gastrointestinalnih problema, glavobolja i smanjuje stres.

Valechin® kapi

Valechin® kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi mešavine ekstrakata organskih biljnih sirovina ehinacee, šipurka, majčine dušice, jagorčevine, poljske nane i odoljena, organskim voćnim destilatom.

Aktivni sastojci ehinacee kapi pomažu ublažavanju tegoba koje prate: bakterijske i virusne infekcije disajnih organa (prehlada, bolesti grla, promuklost, grip, bronhitis, sinuzitis, kašalj, otežano disanje, astma), herpes simplex, urogenitalne infekcije i pad imuniteta, kao posledice stresa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *