Lečenje neplodnosti prirodnim putem

Postoji mnogo lekovitih biljaka za koje se veruje da doprinose lečenju steriliteta, a najefikasnije su ako se kombinuju jedne sa drugima. Žalfija, zova, hajdučka trava i kantarion poznate su kao saveznice oba pola u lečenju neplodnosti, s tim što terapija biljem traje najmanje jedan mesec kod muškarca, a tri meseca kada se leči neplodnost kod žena (po osam dana svakog meseca).

Ipak, treba imati u vidu da se pre upotrebe biljnih čajeva ili tinktura treba konsultovati sa lekarom ili fitoterapeutom, jer se pojedini lekovi iz prirode ne slažu najbolje sa medikamentima koje propisuje konvencionalna medicina.

Macina trava za plodnost je dokazano delotvorna

Neplodnost kod žena već se vekovima leči macinom travom, evo kako da pripremite ovaj izuzetni prirodni lek

 U 1 litar hladne vode sipati šaku osušene biljke. Kad proključa, kuvati nekoliko minuta, a nakon što odstoji najmanje sat vremena van šporeta, procediti i piti lagano tokom celog dana.

Delotvornost macine trave povećava se ako joj se doda biljka zdravac

Mešavina od po pola kašićice ovih biljaka prelije se sa 2 dl proključale vode, a pije se jednom dnevno, nakon što odstoji 10 minuta.

Zdravac ne treba često konzumirati, jer može izazvati neprijatne želudačne tegobe.

Moćni saveznici lepšeg pola protiv neplodnosti

Zeleni čaj, virak i kopriva mogu pomoći kada je neplodnost kod žena posredi, ali samo ako se koriste zajedno i pod uslovom da osoba nije podvrgnuta hormonskoj terapiji.

Čaj za neplodnost se spravlja tako što se po jedna kašičica svake biljke prelije sa 2 dl ključale vode, a pije se nakon što odstoji 15 minuta, dva puta dnevno.

Ženama može pomoći i sam čaj od virka za plodnost i to tako što se kašičica suve biljke prelije šoljom vrele vode, a pije se pošto odstoji 10 minuta i to dva puta dnevno.

Kako poboljšati spermogram uz pomoć čajeva

Jedan od najboljih muških saveznika u lečenju neplodnosti jeste đumbir, koji povećava broj spermatozoida i poboljšava pokretljivost sperme. Đumbir je naročito efikasan ako se u jednakim količinama pomeša sa ružmarinom i bosiljkom.

Kašiku mešavine preliti sa 6 dl vode, a nakon što odstoji pola sata van šporeta, piti tri puta dnevno po jednu šolju. Za neplodnost kod muškaraca naročito se preporučuje domaći med, posebno ako se kombinuje sa renom na sledeći način:

  • 200 grama meda pomešati sa 50 grama svežeg rena, a pošto odstoji 10 dana, svakog jutra uzimati po  punu kafenu kašičicu pre doručka uz šolju čaja od žalfije.

Prirodne biljne kapi protiv neplodnosti

Vrkuta (Virak) je trava koja se u antičko doba koristila kao lek za mnoge ženske probleme, pa tako i za neplodnost. S godinama nauka je potvrdila sva lekovita svojstva ove trave pa tako ona  važi za jednu od najdelotvornijih biljaka u borbi protiv ženskih bolesti.

Kapi virka dokazano deluju kod neplodnosti,  pomažu i ublažavaju tegobe koje prate menopauzu.

Konopljika je biljka čiji sitni cvetovi pomalo mirišu na biber, a imaju moć da hormona stavljaju u željeni balans. Istraživanja su pokazala da su žene koje su uzimale suplemente na bazi konopljike (Floravitex kapi) ostajale trudne svega nekoliko meseci nakon početka terapije.

Floravitex kapi smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja, STERILITETA (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)…