Lečenje i prevencija bolova u leđima

Lečenje i prevencija bolova u leđima

Pojedini delovi kičme (vratni, grudni i lumbalni) imaju različite opsege pokretljivosti, od kojih je cervikalni izuzetno pokretljiv, a grudni veoma slabo. Na prelazu jednog dela kičme u drugi često se javljaju degenerativne promene koje su izvor bolova.

Konkretno, kod bolova u donjem delu leđa, bolovi se mogu javiti u sterno-lumbalnoj tranziciji, u samom lumbalnom delu, a najčešće na lumbalno-sakralnom prelazu između veoma pokretnog i opterećenog poslednjeg lumbalnog pršljena i veoma slabo pokretnog sakruma.

Rizična grupa

To su sve osobe koje obavljaju teške fizičke poslove ili u višesatnom nefiziološkom položaju, uglavnom sedeći, starije osobe koje su imale degenerativne procese, osobe sa osteoporozom ili nekom urođenom anomalijom kičme, posle povreda i operacija kičme.

Lečenje i prevencija bolova u leđima

Biljka gavez, koja raste na vlažnim livadama, poljima i rovovima u blizini vode, može olakšati život milionima ljudi koji pate od bolova u leđima, smatraju naučnici.

Mast koja sadrži ekstrakt ove biljke nalik beloj repi uspela je tokom testiranja u potpunosti da izleči bolove u leđima za pet dana.

Ova biljka ima koren nalik repi i velike, dlakave listove, a travari su je koristili od davnina. Dosadašnja istraživanja su takođe dokazala da gavez efikasno ublažava druge vrste bolova i pokazao se odličnim u obliku gela protiv bolova za uganuće zglobova i osteoartritis kolena. Međutim, ne treba ga uzimati u obliku kapsula i suplemenata jer može biti toksičan za jetru.

 

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *