lan

Lan je najbogatiji biljni izvor omega-3 masnih kiselina, koje spadaju u najčešće preporučivana sredstava za prevenciju bolesti krvnih sudova i posledica ovog oboljenja – moždanog i srčanog udara.

Sagorevanje masnoća i regulacija telesne težine

Masnoće iz lana mogu doprineti gubitku viška kilograma. Supstance bogate esencijalnim masnim kiselinama, kao što je lan, ubrzavaju metabolizam potpomažući izgaranje suvišnih, nezdravih masnoća u telu. Ukoliko jedete “dobre” masnoće, verovatnije je da će vaše telo skladištiti upravo onoliko masti koliko mu treba. To organizam postiže termogenezom – proces u kojem masne ćelije (tzv. smeđe ćelije) sagorevaju više masti, uz prethodno aktiviranje putem esencijalnih masnih kiselina, kao što je gama linolenska kiselina (GLK) prisutna u lanenom ulju.

Organi za varenje

Lanena sluz je vrlo gusta, pa na oboleloj sluzokoži stvara zaštitni film i na taj način je potpuno pokriva, oblaže i štiti ublažujući razne upale. Jedna od najstarijih poznatih upotreba lana u medicini je lečenje upala sluznice usta, želuca i creva kao i protiv raznih katara organa za varenje. Lanena sluz je korisno sredstvo protiv zatvora i nema poznatih sporednih dejstava. Sluz lana olakšava, ublažava i ubrzava čišćenje creva zahvaljujući svom laksantnom dejstvu.

Koža

Lan održava kožu vitalnijom. Preporučljiv je slučajevima suve kože, ekcema ili preosetljivosti na sunce.

Blagotvorna dejstva lana se pretežno dovode u vezu sa bolestima srca, povišenim masnoćama u krvi, visokim krvnim pritiskom, depresijom, i klimaksom kod žena. Zahvaljujući izuzetno visokom procentu Omega-3 u lanu, izražen je njegov pozitivan uticaj na regulaciju holesterola, upalne procese i procese grušanja krvi.

Floralip® biljne kapi za holesterol i trigleciride smanjuju holesterol, a pored toga smanjuju šećer i regulišu i rad enzima jetre, stimulišu žuč, pomažu kod revitalizacije jetre u slučaju ciroze, potpomaže rad pankreasa i žuči, smanjuju apetit, služe kao prirodni lek za ciste u jetri jer ih smanjuju.

Floralip® bljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *