Kako se rešiti stresa

Kako se rešiti stresa

Radni dan često je teško podneti smireno i s osmehom. S vremena na vreme svi mi jednostavno želimo pobeći od stvarnosti i obaveza koje svakodnevno moramo obavljati. Sve što u životu radimo bilo bi puno jednostavnije kada bismo obavezama pristupali bez stresa, ali tu se postavlja pitanje kako se rešiti stresa.

Usporite

Kada osetite umor i nedostatak snage za obavljane obveza, nemojte. Usporite, uzmite neko vreme samo za sebe i prošetajte ili jednostavno izađite na vazduh i u društvu prijatelja popijte kafu na suncu. Zaboravite telefon i druge stvari koje vam stvaraju stres i dopustite sebi nekoliko minuta opuštanja. Pronađite u sebi dodatnu motivaciju i tek tada se vratite obavezama.

Spavajte što više

Jedan od glavnih uzročnika stresa je manjak sna zbog kojeg sve obveze obavljamo preumorni i sa “pola mozga”. Iskoristite svaku priliku koju imate kako biste uhvatili dodatni san i kako biste poboljšali svoju produktivnost i ojačali svoj imunitet.

Sledite svoju intuiciju

Kao i svaka dobro organizovana osoba, važno je da imate plan za sve i da organizujete svoj dan. No, ako ponekad imate čudan osećaj u želucu koji vam govori da neke stvari ne biste trebali raditi redom kojim ste ih zamislili, odložite ih za kasnije. Kada vam se dešava gore navedena situacija, to vam govori vaša intuicija, a ona retko kad greši. Ponekad je najbolja odluka pustiti naš unutrašnji glas da nas vodi kroz život jer ćemo tako spasiti sebe dodatnog stresa.

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *