Kako protiv depresije

Kako protiv depresije

Kantarion je najpoznatiji prirodni lek za depresiju. Njegovi blistavo žuti cvetovi i simbolično predstavljaju moć sunca u isterivanju sila tame, a antidepresivni benefiti ove izuzetne biljke visoko su cenjeni i u konvencionalnoj medicini. Stoga se kantarion u narodnoj medicini već stotinama godina koristi za tretiranje depresivnih stanja, potištenosti i anksioznosti.

Kako protiv depresije

Kada se koristi u svrhu lečenja depresije, kantarion nije brz lek. S njim nećete postići trenutni oporavak, ali pokazuje odlične dugoročne rezultate. Biljka pomaže telu i duši da se oporave i da se izgradi čvrst temelj za kompletno izlečenje.

Ova biljka sadrži niz aktivnih sastojaka, a već samo jedan od njih, hipericin, proizvodi značajno poboljšanje stanja kod zabrinutosti, depresije i osećaja beskorisnosti.

Kantarion takođe utiče na mirniji san, a poznato je kako osobe koje pate od depresije imaju problema sa snom.

Takođe, poznato je kako kantarion čini kožu osetljivijom na sunčevu svetlost, stoga je potrebno izbegavati sunce za vreme upotrebe ove biljke. Od kantariona možete pripremati čaj: jednu do dve kašike osušene biljke dodajte u šoljicu vruće vode i pustite da odstoji 10 minuta pa procedite. Imajte na umu kako je ova biljka najkorisnija ako pijete šoljicu čaja do dve dnevno, tokom 4 do 6 nedelja.

Neverovatno je koliko do sada otkrivenih zdravih dejstava ima ova biljka koja se svrstava, eto s koliko opravdanih razloga, među kraljicama biljaka, a što se tiče depresije, kao što kantarion kosi može vratiti sjaj tako može i vama vratiti osmeh na lice i učiniti tako da celi dan zračite i sijate. I sama činjenica da ste zdravi, pod uslovom da to nikad ne zaboravite, mamiće vam osmehe i održavati dobro raspoloženje.

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod depresije, napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × four =