Kako pomoći imunom sistemu

Imunitet

Imuni sistem štiti organizam od svih činilaca koji bi mogli da naruše zdravlje. Imunitet je rezultat sadejstva urođenih faktora i faktora koji se stiču tokom života.

Kako pomoći imunom sistemu

Ako radite u kancelariji, verovatno tamo provodite većinu svog vremena. Ovakav način života usporava vaš metabolizam, što čini imuni sistem manje efikasnim.

Ako je moguće, na svakih sat vremena napravite pauzu. Hodajte 5 minuta, uradite lagane vežbe istezanja, šetajte po zgradi ili idite da pozdravite kolegu na donjem spratu.

Zapostavljate dobar san

San je od vitalnog značaja za vaš imuni sistem, jer ako vaše telo ne proizvodi dovoljno melatonina tokom spavanja, vaš imuni sistem ne može napraviti dovoljno belih krvnih zrnaca koja štite od bakterija.

Pokušajte da uhvatite između 8 i 7 sati spavanja.

Previše proteina u vašoj ishrani

Previše proteina, naročito životinjskih, u telu proizvodi hormon IGF1, za koji je poznato da ubrzava starenje i usporava imuni sistem.

Probajte dijetu u kojoj nećete konzumirati više od 10% životinjskih proteina (mesa i mlečnih proizvoda) dnevno. Ako se osećate dobro, možete umanjiti unos proteina na 5% od dnevnog unosa kalorija.

Većinu dana provedete sami

Izolovani ljudi su manje otporni na stres, što takođe uzrokuje loš imuni sistem.

Ojačajte svoje odnose sa starim prijateljima, kolegama ili susedima. Organizujte sastanak, večeru ili kulturni događaj. Generalno ćete se osećati bolje, a imuni sistem će vam biti zahvalan.

Ne praktikujete jogu

Svaka fizička aktivnost je dobra za telo, ali kako pokazuje iskustvo, joga je najbolja za imuni sistem. Sa jogom stimulišete svoje krvne sudove, probavni sistem i vaše živce. Joga će vas smiriti i uravnotežiti.

EHINACEA KAPI

ORGANSKE BILJNE KAPI ZA JAK I SNAŽAN IMUNITET POMAŽU KOD:

  • OPŠTEG JAČANJA IMUNITETA
  • BAKTERIJSKIH, GLJIVIČNIH I VIRUSNIH INFEKCIJA
  • HPV VIRUSA
  • SINUZITISA I DRUGIH HRONIČNIH UPALA DISAJNIH ORGANA
  • UZNEMIRENOSTI I NAPETOSTI
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five − 4 =