Kako poboljšati slabu cirkulaciju u nogama

Kako poboljšati slabu cirkulaciju u nogama

Slaba cirkulacija je problem sa kojim se sve više susrećemo u svakodnevnom životu. Osim što uzrokuje nelagodnost, slaba cirkulacija nogu može dovesti i do ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Simptomi slabe cirkulacije u nogama

Najčešći simptomi slabe cirkulacije u nogama su pre svega hladne noge i stopala, česti trnci ili grčevi koje možete osećati tokom celog dana, otežane i bolne noge i osećaj tuposti. Problemi slabe cirkulacije na žalost ne staju ovde već se mogu javiti i česte vrtoglavice, iscrpljenost tokom većeg dela dana, glavobolje, otekline i zadržavanje vode u nogama.

Slabu cirkulaciju neretko može pratiti i plava koža na potkolenicama, čvorići u krvnim žilama i proširene vene.

Kako poboljšati cirkulaciju u nogama

Zdravo se hranite

Izbacite nepotrebne masnoće, jedite više voća i povrća, pijte 5-8 čaša vode dnevno, jedite namirnice bogate vlaknima i smanjite konzumaciju soli. Unosite vitamine C i E jer pomažu cirkulaciju krvi u celom telu.

Više se krećite

Kratke šetnje idealne su za poboljšanje cirkulacije, a preporučuje se hodanje na kraćim relacijama umesto vožnje automobilom.

Koristite proizvode za poticanje cirkulacije

Prirodni sastojci, poput mente, mentola i eukaliptusa, podstiču cirkulaciju i mogu vam pomoći, posebno ako veći deo dana sedite ili stojite u mestu. Naša preporuka je Vendoksin Gel koji u sebi ima sve ove najvažnije sastojke i pomaže ne samo kod podsticanja cirkulacije već i ublažava bolove u mišićima.

Smanjite konzumaciju kofeina iz kafe ili čaja, alkoholnih pića i cigareta jer sužavaju krvne žile.

Bavite se sportom

Poželjni su brzo hodanje, aerobik, grupni sportovi, ali i trčanje. Ukoliko imate problema s bolovima u zglobovima, što vam onemogućava vežbanje, naša je preporuka da potražite bandaže koje vam mogu pomoći.

Masaža

Kružnim pokretima masirajte noge pre spavanja. Kratkotrajno olakšanje pružiće vam i 5-minutna masaža nogu u kancelariji.

Vendoksin® gel

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa.

Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).