Kako lečiti proširene vene

Kako lečiti proširene vene

Proširene vene predstavljaju oboljenje krvnih sudova. Naime, to su izdužene vene kod kojih je promenjena struktura zida. Nastaju kao posledica nefunkcionalnih zalizaka u njima, pa zbog toga krv ne protiče normalno, već zaostaje na pojedinim mestima dovodeći do širenja zidova vena i propuštanja krvi u okolno tkivo.

Kako lečiti proširene vene

Rizik od dobijanja proširenih vena povećava se kako starimo. Degenerativne promene na zaliscima u venama učestalije su kod starije populacije, a elastičnost krvnih sudova je manja.

Takođe, žene su sklonije dobijanju proširenih vena na nogama od muškaraca. Žene tokom života prolaze kroz česte promene nivoa hormona, tokom menstrualnog ciklusa, menopauze, trudnoće, zbog čega teže opuštaju zidove vena.

Posebno veliki rizik za dobijanje proširenih vena žene imaju tokom trudnoće. Trudnice imaju znatno više krvi u telu, pa je pritisak na njihov krvotok veći. Materica koja raste vrši veći pritisak na krvne sudove u karlici. Sve to, uz izmenjen nivo hormona, doprinosi pojavi proširenih vena koje, srećom, u većini slučajeva nestaju sa završetkom trudnoće.

Koji su najbolji preparati za proširene vene?

Najbolje rešenje za proširene vene je preventiva. Što znači da posvetite pažnju ishrani i kretanju. Detoksikacija organizma je još jedna od mera, jer, oslobađa telo svih toksina i sprečava formiranje masnih naslaga.

Ukoliko, pak, dođe do pojave viška kilograma, preparati za mršavljenje će vam pomoći da sprečite razvoj gojaznosti.

Međutim, ako je problem proširenih vena već prisutan za lečenje možete primeniti neinvanzivnu metodu u vidu raznih proizvoda na biljnoj bazi. Među njima posebno se izdvajaju Vendoxin kapi. 100 odsto organski preparat na bazi divljeg kestena, hajdučke trave, žutog i belog kokotca, žive trave, nevena pozitivno utiče na protok krvi, tj. čini zid vena elastičnijim, te imaju široko polje delovanja. Pored proširenih vena, Vendoxin kapi se koriste i za otoke, cirkulaciju, promene na koži, vensku hipertenziju donjih ekstremiteta. Čak se hemoroidi mogu uspešno lečiti njima.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 3 =