Ispucali kapilari mogu biti prošlost

Gotovo da nema žene koja nema problema sa ispucalim kapilarima. Obično predstavljaju estetski, ali s vremenom postaju i zdravstveni problem jer se stalno povećavaju.

Pored strija, ispucali kapirali postaju estetski problem broj jedan milionima ljudi.  Osim što  se mogu pojaviti bilo gde na telu, ovaj problem je najviše je vidljiv na nogama.

Zašto pucaju kapilari?

Ispucali kapilari na nogama (butinama) mogu biti zbog više različitih uzroka, a najčešće su to oštećenja kože od iritacije, upale i ponovljene izloženosti suncu. Iako neki uzroci od čega pucaju kapilari mogu da se spreče, drugi su van kontrole.

Evo nekih od najčešćih razloga pucanja kapilara:

  • Genetika
  • Trudnoća
  • Povrede nogu
  • Hormoni
  • Oštećenje jetre
  • Oštećenje kože
  • Starost
  • Životni stil

Prirodno lečenje ispucalih kapilara na nogama

Vitamin C. Protiv ispucalih kapilara možete korstiti vitamin c. Najjednostavniji metod jeste da isečete limun i dirketno utrljavate limunov sok u predeo koji je zahvaćen pucanjem. Vitamin C i kiselina utiču na izbeljivanje crvenih ožiljaka nastalih usled pucanja. Što više puta utrljate limun to će rezultat biti brži i vidljiviji. Limunov sok čisti kožu i blagotvorno utiče na ph kože.

Jabukovo sirće. Poput limuna, jabukovo sirće blagotovorno može uticati na problem sa ispucalim venama. Najpraktičniji način upotrebe jeste praviti obloge od jabukovog sirćeta i nanositi na kritične delove na telu. Princip ponoviti nekoliko puta dnevno od po 2-3 minuta. Terapija sirćetom donosi dobre rezultate nakon nekoliko dana. Ova terapija je najpraktičnija i najjeftinji prinicp lečenja kapilara na nogama kod kuće.

Obloge od kupusa. Zvuči neverovatno ali kupusov list vam može pomoći. Stoga ukoliko se odlučite za ovaj vid terapije, kupusov list najpre dobro isperite, nakon toga stavite na regiju koja je najviše zahvaćena. Obzirom da su noge uvek laka meta za kapilare, jednostavno stavite stavite list kupusa i ostavite da deluje. Blagotvornost kupusa ogleda se u bogatstvu vitamina c. Obzirom da je potpuno bezbedan, možete sa takvim oblogama spavati noću.

Divlji kesten. Ovo je možda najbolji način tretiranja kapilara, međutim za pravljenje ovog sirupa potrebno vam je vreme. Ono što Vam je potrebno za ovaj prirodni preparat jeste deset divljih kestena i pola litara domaće rakije. Kesten oljuštite i isečete na komade. Stavite u teglu i prelite sa pola litara rakije. Teglu dobro zatvorite i ostavite je na tri nedelje na tamnom mestu. Ovaj preparat nakon tri nedelje spreman je za upotrebu. Samo nanesite na mesto koje je zahvaćeno modrim i paukolikom mrljama od venskih pucanja. Vrlo brzo videćete pozitivne relutate.

Lekoviti melem od kamilice i nevena. Poznato je da melem od nevena blagotvorno utiče na modrice i ogrebotine na telu. Možete sami napraviti višenamenski melem od nevena koji će vam služiti i za druge upotrebe. Od sastojaka potrebni su vam dve kafene šolje latica nevena, jedna šolja maslinovog ulja, ¼ šolje pčelinjeg voska.

Vendoksin® gel

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

Svakodnevnom primenom neguje se koža, poboljšava cirkulacija i rešavaju problemi proširenih vena, ispucalih kapilara i modrica.