Iritantne glavobolje

Iritantne glavobolje

Glavobolje su prilično iritantne i veoma bolne. Prvi korak o kojoj vrsti glavobolje je reč, a zatim treba naučiti nekoliko jednostavnih, ali delotvornih saveta kojima ćete ih se lako rešiti ili ih barem lakše podnositi.

Migrena

Ova vrsta glavobolja javlja se kao konstantan pulsirajući bol na jednoj ili s obe strane glave. Uglavnom se, pre glavnog udara, javljaju simptomi koji je nagoveštaju. Ti simptomi uključuju umor, bolove u mišićima vrata ili ramena, napadi želje za nekom hranom, zevanje, problem da se koncentrišete. Oko 15 odsto pogođenih muče i trnci po telu, loša cirkulacija i hladni prsti, bele tačkice pred očima, vrtoglavica. U trenutku kad glavni bol počne, neki osećaju jaku mučninu, teško se koncentrišu i vrlo su osetljivi na svetlost i zvuke.

Odmor je ključna reč. Jednostavno, lezite i pokušajte da je prespavate, a ako to nije moguće, sklonite se u neku tihu, zatamnjenu prostoriju. Delotvorne su i razne tehnike opuštanja. Poseban režim ishrane koji isključuje opasne namirnice i pojačani unos vitamina B i magnezijuma mogu da pomognu.

Bol sa obe strane glave

Ovaj tip glavobolje se manifestuje kao dosadan dugotrajni bol s obe strane glave i izaziva blag do umeren bol, ali ipak možete normalno da funkcionišete.

Odmarajte se dovoljno, redovno spavajte, masirajte napete mišiće glave, unosite puno tečnosti, redovna ishrana, po mogućstvu bez puno slatkiša (najbolje je neko voće ili orašasti plodovi poput lešnika ili badema).

Migresan ® kapsule imaju povoljno delovanje u profilaksi migrene i ublažavanju raznih vrsta bolova. Redovna upotreba preparata dovodi do produženja intervala između migrenoznih napada i smanjenja intenziteta propratnih pojava: jačine i dužine napada, muke, povraćanja itd.

Kako je kliničkim studijama potvrđeno antiinflamatorno, analgetično i spazmolitično delovanje ekstrakta povratića, Migresan ® kapsule se osim u profilaksi migrene, preporučuju i kod prehlada, inflamacija, reumatoidnog artritisa, psorijaze, zubobolje, menstrualnih bolova i astme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − nine =