Hrana za zdravu jetru

Hrana za zdravu jetru

Jetra čisti krv, proizvodi žuč pomoću koje se prerađuju lipidi, razlaže hormone i čuva esencijalne vitamine i minerale. Kada se poremeti rad jetre, mi ne možemo da varimo hranu kako treba – posebno masnoće.

Hrana za zdravu jetru

Problemi prouzrokovani masnom jetrom kao što su otečeno telo, nizak nivo energije, nekontrolisano gojenje i jaki bolovi mogu postati prošlost primenom potpuno prirodnih tretmana. Detoksikacija oštećene jetre lekovitim biljem će biti uspešna ako se pridržavate i režima ishrane za bolesnu jetru i eliminacije loših životnih navika.

Koren maslačka je sjajan za pravljenje čaja koji pomaže jetri da razgradi masti. Takođe potpomaže proizvodnju amino kiselina, koje su veoma bitne za proces detoksikacije.

Prokelj je bogat izvor sumpora i antioksidanta glukosinolata. Obe ove supstance podstiču jetru da proizvodi enzime koji sprečavaju oštećenja koja izazivaju toksini.

Zeleni čaj deluje kao antioksidant, a supstance, koje su deo njegovog sastava, kao što su polifenoli i hlorofil, u velikoj meri mogu poboljšati zdravlje jetre. Pored toga, zeleni čaj poboljšava varenje, ubija bakterije i, generalno, produžava životni vek. Zbog toga zaslužuje titulu jednog od najboljih prirodnih detoksikatora.

Jabuke su takođe pouzdana pomoć jetri pri otklanjanju suvišnih i štetnih materija iz tela. Zahvaljujući pektinu, koji se nalazi u sastavu ovog voća, jetra radi brže i vraća se njeno normalno funkcionisanje. Najbolje je birati organske jabuke, jer su takve najefektivnije.

Limun nije poznat samo kao izvor vitamina C. Efikasno čisti krvne sudove od naslaga lošeg holesterola, ali i jetru od nakupljenih masnoća. Takođe, limun jača i stimuliše proces varenja u organizmu.

Floralip® biljne kapi

Floralip® biljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

Floralip® biljne kapi pozitivno deluje na stimulisanje žlezda sa unutrašnjim lučenjem, hormone i enzime i deluje kao prirodni – biljni lek za kontrolu apetita.

Floralip biljne kapi su 100% prirodan proizvod na bazi mešavine biljnih ekstrakta sikavice, artičoke, maslačka, nane i grčkog semena, rađene sa organskim voćnim destilatom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *