Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija predstavlja nemogućnost da muškarac postigne erekciju ili da ubrzo nakon postizanja erekcije, dođe do gubljenja erekcije i nemogućnosti završavanja seksualnog odnosa. Osim što se u ovom slučaju stvara jasan zdravstveni problem, kod mnogih dolazi i do psihičkih problema, zbog čega je potrebno povesti mnogo računa o zdravlju organizma.

Statistike iz godine u godinu govore o poražavajućim činjenicama, budući da je erektilna disfunkcija bio problem koji se vezuje sa muškarcima starijim od 60 i više godina, dok je danas problem sa potencijom sve izraženiji i kod mlađih od 40 godina. Do svega toga dovelo je mnogo uzročnika. Sam način i stil života nešto je što jako narušava zdravlje svakog pojedinca, velike količne stresa, zagađenost, samo su neki od činilaca koji utiču na to da potencija bude u opadanju. Tu su i način ishrane, previše masne, začinjene hrane, česta konzumacija alkohola, duvana, pa i samih narkotika, dovode do delimične, a često i trajne erektilne disfunkcije. Zbog toga se treba posvetiti što više rešavanju problema.

Posledice erektilne disfunkcije

  • nezadovoljstvo seksualnim životom
  • stres ili anksioznost
  • osećaj sramote ili niskog samopouzdanja
  • bračne ili partnerske probleme
  • nemogućnost začeća

Mozak igra ključnu ulogu u pokretanju lanca fizioloških reakcija koje rezultiraju erekcijom, počevši od osećaja seksualne uzbuđenosti. Brojni činioci mogu ometati ovaj proces i na taj način uzrokovati ili pogoršati erektilnu disfunkciju. Oni uključuju:

  • depresiju, anksioznost ili druge probleme sa mentalnim zdravljem
  • stres
  • loše samopouzdanje
  • nezainteresovanost za seks (usled starosti, bolesti ili nerazrešenih problema iz seksualne istorije)
  • probleme u partnerskoj vezi koji izazivaju stres, lošu komunikaciju i tome slično

Vežbe za erekciju

Ono što je za svaki zdravstveni problem najvažnije jeste fizička aktivnost. I ona može ublažiti uzrok impotencije. Organizam koji je zdrav uglavnom jeste onaj kojem je fizička aktivnost bilo koje vrste navika, te sav taj napor i rad na telu čini da telo odlično funkcioniše. Tako je i kada su problemi sa potencijom u pitanju, jer fizička aktivnost pomaže da ostvarite erekciju i da je što drže zadržite. Osim toga, postoje i različite vežbe za erekciju, koje su osmišljene konkretno za rešavanje ovog problema, a koje se mogu raditi kako biste uspeli da savladate problem sa erektilnom disfunkcijom zauvek.

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − 14 =