Ehinacea – prirodni antibiotik

Ehinacea - prirodni antibiotik

Ehinacea je prirodni biljni lek koji se uglavnom koristi u obliku tinkture da bi organizam odbranila od virusa i bakterija koji najčešće uzrokuju prehlade. Cvetove ove divne biljke možete prilično jednostavno uzgojiti, a u medicinske svrhe se koriste i koren i latice.

Ehinacea je pre otkrića penicilina korišćena kao prirodno sredstvo u borbi protiv patogenih bakterija, virusa i gljivica. Lekoviti sastojci ehinacee podstiču fagocitozu, utiču na povećanje belih krvnih zrnaca i produkciju antitela. Bezbedna i moćna, ehinacea stimuliše različite ćelije imunog sistema koje su glavno oružje protiv infekcija. Ehinacea se koristi protiv prehlade, gripa i upale grla. Najefikasnija je kada počnete da je uzimate na prvi znak bolesti.

U zimskom periodu ehinacea pomaže protiv ponovnih respiratornih infekcija kao što su bronhitis, sinuzitis, laringitis i upala uha koji su najcešce izazvane streptokokama. Koristi se i u lečenju oralne i vaginalne kandidijaze i upornih urogenitalnih infekcija. Kao prirodni antibiotik ehinacea ubrzava zaceljivanje kože uključujući rane, opekotine, ekceme i herpes infekcije.

Ehinacea je moćan antioksidans i deluje na kancerogene ćelije, odnosno uništava ih. Sa vitaminom C i propolisom ima sinergističko dejstvo, odnosno pojačava im dejstvo.

Kako deluje

Ehinacea blokira enzime koji omogućavaju prodiranje upornih bakterija poput streptokoka, stafilokoka i pneumokoka u organizam i na taj način sprečava širenje infekcije.

Hemijska analiza ove biljke potvrdila je prisustvo jedinjenja zaslužnih za sva njena lekovita svojstva. Najznačajniji su ehinacein B i ehinakozid, koji podstiču stvaranje antitela, i arabinogalaktan, koji podstiče odbrambene ćelije da uništavaju štetne mikroorganizme.

Ehinacea se koristi u obliku kapsula, spreja za grlo, gela, tinktura… Najbolji rezultati postižu se preventivnim korišćenjem od četiri do šest nedelja, i to u periodima godine kada se najčešće javljaju infekcije i prehlade. U slučaju da infekcija već postoji, najbolji rezultati se postižu ako se tokom dve nedelje uzimaju velike dnevne doze preparata na bazi ehinacee.

Ehinacea kapi

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Ehinacea kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi ekstrakata ehinacee,  organskim voćnim destilatom.

Sa 100% pouzdanim poreklom biljne sirovine i sa sertifikatom ORGANSKOG PROIZVODA biljne kapi Ehinacee predstavljaju najbolji i najdelotvorniji biljni preparat na našem tržištu!!!