Detoksifikacija žučne kese na prirodan način

detoksifikacija žučne kese

Pre nego što započnete proces detoksifikacije žučne kese, važno je napomenuti da ljudi koji su skoro imali operaciju ne bi trebali da učestvuju u ispiranju žučne kese. To je zbog povećanog rizika od komplikacija usled dodatnog stresa zbog oporavka tela.

Stručnjaci preporučuju konzumiranje dve čaše jabukovog soka dnevno na prazan stomak tokom dve nedelje. Po članku na Worldwide Health Center stranici, ispijanje jabukovog soka pre procesa je važno jer određene stvari koje sadrži jabukov sok – poput jabučne kiseline – pomažu pri omekšavanju i razlaganju kamenja.

Ortofosforna kiselina može služiti kao alternativa za jabukov sok. U članku se preporučuje konzumiranje oko 30 kapi dnevno tokom tri ili četiri dana. Nakon početne doze, korisnici mogu povećati dozu na 50 kapi dnevno na narednih 10 dana.

Pacijentima se preporučuje i da piju što više vode i da održavaju hidriranost tokom faze pred detoksifikaciju.

Mlad mesec za detoksifikaciju žučne kese

Preporučljivo je tempirati detoksifikaciju za dan mladog meseca jer telo zadržava više tečnosti kad je pun mesec.

Preporučuje se pacijentima da ostanu kod kuće tokom dana same detoksifikacije jer je očekivano da će više puta ići u toalet.

U toku jutra detoksifikacije, pacijentima se preporučuje da popiju i do 4 čaše jabukovog soka. Može se konzumirati lagan doručak ali bi trebalo izbegavati bilo koju vrstu šećera, mlečnih proizvoda, životinjskih proteina ili masti.

Suzdržavanje od hrane, pak, donosi najbolje rezultate. Takođe se preporučuje da pacijenti popiju rastvor od 4 kašike Epsom soli u 3 čaše vode. Mešavinu bi trebalo rasporediti na četiri manje čaše i popiti prve dve porcije u 18 časova i 20 časova.

U 21:45h pacijenti bi trebali da kombinuju zaseban rastvor sa Epsom soli u jednoj čaši sa dodatim maslinovim uljem i sokom od grejpfruta koji bi trebali popiti do 22h.

Sledeće jutro pacijenti mogu popiti preostale dve porcije rastvora u 6:30 i 8:30. Do ovog vremena pacijenti mogu jesti omanje, zdrave obroke. Tokom dana će pacijenti više puta odlaziti do toaleta kako bi izbacili kamenje. Ono se manifestuje kao mali, zelenkasti kristali veličine graška u stolici.

Nakon početnog izlučivanja kamenja u žuči, pacijentima se ne preporučuje konzumiranje mlečnih proizvoda i masnih namirnica narednih tri ili četiri dana. Nakon procesa prečišćavanja pacijenti bi trebali da održavaju hidrataciju i hrane se zdravo. Proces prečišćavanja se može ponavljati svakog meseca dok kamenje ne nestane u potpunosti.