Crni kim i karcinom

Velika istraživanja u svetu posvećena je delovanju crnog kima na tumorske ćelije. Pokazalo se da crni kim može izvrsno poslužiti u terapiji teških bolesti jer zahvaljujući njegovom delovanju telo jača vlastitu sposobnost samoodbrane.

Prvo značajnije ispitivanje delovanja ulja crnog kima na prevenciju od tumora izveli su naučnici u Južnoj Karolini. Donet je zaključak da će zdrav imuni sistem da prepozna i uništi kancerogene ćelije pre nego što tumor može ugroziti pacijenta.

Ulje crnog kima deluje kao imunomodulator, dakle podstiče postizanje ravnoteže u svim sistemima, uključujući i imunološki sistem. Isto tako, ustanovljeno je da je crni kim naročito koristan kod agresivnih oblika tumora koji se šire pomoću tumorske angiogeneze i imaju tendenciju prema metastaziranju.
Naučnici u „Kimmel Cancer Center“ u Filadelfiji su ustanovili da timokinon, jedan od sastojaka crnog kima, zaustavlja rast tumorskih ćelija kod karcinoma pankreasa, te ih uništava pojačavajući proces apoptoze (programirane smrti ćelija).

U tom smislu, timokinon kao hemopreventivno i hemoprotektivno sredstvo može pomoći pacijentima koji su podvrgnuti hemoterapiji, kao i osobama koji su visokorizični za karcinom.

Ulje crnog kima takođe znatno smanjuje štetni učinak zračenja kod radiološke terapije. Tokom zračenja dolazi do stvaranja kiseonikovih slobodnih radikala koji oštećuju ćelije, te posledice mogu biti: oštećenje kože, edemi, ožiljci, fibroze itd. Studije su pokazale da će uzimanje ulja crnog kima pomoći u prevenciji tih posledica.

Biljne kapi na bazi betulinske kiseline za tumor i maligne promene na prostati i bešici.

Florabetulin® biljne kapi  su najbolje biljne kapi za prostatu, uvećanje prostate, hroničnu upalu prostate i bešiku!

Florabetulin® biljne kapi uspešno se koriste kod:

  • Tumora prostate
  • Tumora na bešici
  • Hronične upale prostate i bešike
  • Rak jajnika
  • Malignih oboljenja
  • Antioksidantna aktivnost