Čišćenje bubrega

Čišćenje bubrega

Čišćenje bubrega uljem od jele je najefikasniji način čišćenja bubrega. Sastoji se iz dve uzastopne etape: jednu nedelju piju se diuretici, a sledeće nedelje njima se dodaje 5 kapi ulja od jele i sve to pije se 3 puta dnevno, na 30 minuta pre jela.

Čim se u mokraći pojavi talog (obično 3-4 dana), počnite primenjivati dopunske preporuke za izbacivanje kamenja i peska kroz mokraćne kanale.

Posle dve nedelje čišćenja odmorite organizam (1-2 nedelje) i ponovite istu kuru lečenja, i dalje ponavljajte sve dotle, dok ne postignete željeni rezultat.

UPOZORENJE: Smesu diuretika i jelovog ulja treba piti kroz slamčicu, jer može da rastvori emajl na zubima! Neki ljudi sipaju ga u kapsule od lekova i gutaju.

Čišćenje bubrega

Uzeti kafenu kašičicu semena lana na čašu vode i skuvati. Dva dana piti po pola čaše odvara od semena lana, svakog drugog sata.

Pošto je odvar od lana dosta gust, pre uzimanja treba ga razblažiti toplom vodom (poželjno je da se voda prethodno magnetiše – bolje čisti). Ukoliko vam se učini da odvar od lana ima neprijatan ukus, možete u njega dodati limunov sok.

Pripremite odvar od troskota, listova breze i isitnjenih plodova šipka. Po 2-3 supene kašike svake komponente sipajte u litarsku teglu. Sadržaj prelijte ključalom vodom, teglu zatvorite i postavite je u lonac sa ključalom vodom, a ispod nje stavite neku tkaninu.

Lonac držite na slaboj vatri 15-20 minuta, skinite sa vatre i ostavite da odstoji. Uveče popiti 2 čaše kao čaj, a u preostalom odvaru rastvoriti dve supene kašike soli i u tom rastvoru natopiti vunenu tkaninu.

Tkaninu ocediti i duž celih leđa staviti kao zagrijavajuću oblogu. Dopunski na deo tela oko bubrega staviti grejalicu (termofor). Oblogu držati preko noći. U početku mokraća može da vam bude mutna, a zatim će postati prozračna i čista.

Istovremeno će se čistiti zglobovi i kičma, prestaće bolovi, očistiće se svaka ćelija organizma. S obzirom da su komponente ekstrakta neškodljive, primenjujte ekstrakt dok ne postignete željeni rezultat – to jest čistu mokraću.

Čišćenje bubrega pomoću lubenice

Ta prijatna terapija čišćenja primenjuje se leti, u sezoni lubenica. Treba stvoriti zalihe lubenica i hleba od proklijale pšenice. Želite da jedete – lubenica, želite da pijete – lubenica, mnogo ste gladni – lubenica sa hlebom.

Za vreme čišćenja poželjno je prisustvo ukućana, zbog toga, što će vam možda biti potrebna pomoć kada počne da izlazi pesak i kamenčići. Ko ima slabo srce, treba unaprijed da pripremi korvalol, validol, nišador (amonijak). Poželjno je stalno primenjivati kupku sa toplom vodom i pripremljenim odvarom od trava.

Zapamtite, to je mala operacija bez noža. Tu terapiju čišćenja možete kombinovati sa drugim sredstvima za čišćenje organizma od kamena: pijenjem sveže isceđenih sokova, fizičkim vežbama i drugim. Takvo čišćenje traje 2-3 nedelje do postizanja zadovoljavajućih rezultata.

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − 2 =