Breza jača organizam

Breza jača organizam

Breza jača organizam, podmlađuje tkivo i ubrzava zarastanje rana, jača kardiovaskularni sistem i obara visok krvni pritisak. Pomaže u lečenju bubrežnih oboljenja, izbacivajući nakupljene toksine. Ublažava i kožna oboljenja, poput ekcema, psorijaze i raznih osipa i upala.

Podstiče rad jetre, jer olakšava lučenje žuči

Najbolje rezultate list breze daje u slučaju bolesti bubrega i kožnih oboljenja. Ova biljka bogata je flavonoidima, koji imaju izuzetno lekovito dejstvo. Osim njih breza sadrži i eterična ulja, tanine, saponine i vitamin C.

Breza kao lek se koristila za brzo rastvaranje bubrežnih kamenaca i čišćenje od nataloženog mulja. Uspešno se koristio i lekoviti čaj od breze za sprečavanje obolevanja organa u kojima se sakuplja suvišna voda. To su na prvom mestu bubrezi, bešika, jetra i zglobovi. Osim toga, ova biljka podmlađuje tkivo i ubrzava zarastanje dubokih rana.

Čaj od breze omiljeni je narodni lek za lečenje reumatizma, reumatoidnog artritisa i gihta. Može da se pije i pomešan sa koprivom i listom crne ribizle. Jak čaj od brezovog lišća koristi se i kao losion protiv peruti i opadanja kose.

Brezovom korom i katranom narod leči bradavice, ekceme i psorijazu. Istraživanja betulinske kiseline iz breze pokazala su da ona deluje i na HIV. Osobe koje pate od srčanih tegoba i koje su alergične na aspirin i polen ne treba da upotrebljavaju brezu. Ne preporučuje se ni trudnicama.

 

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *