Bol u leđima? Možda nisu problemi sa kičmom

Bol u leđima

Problemi sa bešikom, bubrezima ili žuči često mogu da budu „zamaskirani“ bolom u leđima. Zbog toga, pre nego što pomislite na probleme sa kičmom, proverite da li vam neki drugi organi u telu šalju poruke, koji se manifestuju bolom u dnu ili sredini leđa.

Infekcija mokraćnih kanala

Infekciju mokraćnih kanala najčešće uzrokuje bakterija, a može biti i posledica iritacije od dijafragme, tampona ili uske odeće.

Manifestuje se kao bol kod mokrenja, bol u donjem delu leđa i u stomaku. Najčešće pogađa žene, a leči se antibioticima, ali ako se ne izleči može uzrokovati upalu bubrega.

Ginekološki problemi

I kod ginekoloških problema javlja se bol u leđima. Stručnjaci kažu da oko 25 odsto žena ima zabačenu matericu, što nije bolest već stanje u kome je telo materice nagnuto prema debelom crevu.

Žene koje imaju ovaj problem menstrualne grčeve osećaju u donjem delu leđa umesto u abdomenu. Ređi su slučajevi u kojima fibromi takođe mogu uzrokovati bol ako pritiskaju mišiće i živce donjeg dela leđa.

I endometrioza takođe može da bude izvor bola u leđima.

Kamen u bubregu

Neprestani bol u jednom delu leđa, koji se pojavljuje uz bol u stomaku, preponama, pri mokrenju ili uz krv u urinu, može da bude znak kamena u bubregu. Veliku ulogu igra i genetika, pa su neki ljudi podložniji kamenu u bubregu nego drugi.

 

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *