Bol u bubrezima

Bol u bubrezima

Bubrezi su organi u obliku pasulja locirani na zadnjem delu abdomena. Povreda ili smetnje u funkcionisanju ovih organa dovodi do bolova. Bol u donjem delu leđa koji uzrokuje neki problem sa bubrezima je poznat kao bolovi u bubrezima. Mnogo puta bolovi u bubrezima se meša sa stomačnim i leđnim bolovima. To je zato što se bol koji nastaje iz ovih razloga prenosi na leđa i prepone. Ljudi stoga često ignorišu bol u bubrezima.

Kamen u bubregu

Kamen u bubregu je jedan od najčestijh uzroka bolova u leđima i abdomenu. Supstance kao što su mokraćna kiselina, kalcijum i cistin, ako ih ima u većim količinama se ne izbacuju iz tela. Nagomilavaju se u bešici i pretvaraju se u kamenčiće. Ovi kamenčići se zaglavljuju u uretri i sprečavaju protok urina. Ovo dovodi do oticanja bubrega i bolova. Dehidracija je čest uzrok kamena u bubregu.

Infekcija bubrega

Pijelonefritis je infekcija urinarnog trakta koja nastaje zbog bakterija. Bakterijska infekcija rezultuje upalom i bolovima u bubrezima. Može biti akutna ili hronična. Šanse za infekciju su velike ako osoba pati od kamena u bubregu. Od infekcije bubrezi otiču što rezultira oštrim bolovima u leđima, slabinama iabdomenu.

Prevencija

Pijte puno vode (6-8 čaša). Konzumirajte voće koje sadrži puno vode kao što su dinje, krastavci, grožđe. Dodaci ishrani koji sadrže kalcijum se trebaju uzimati samo u količinama propisanim od strane lekara, pošto se prekomerni kalcijum taloži u telu i sam uzrokuje kamen u bubregu.

Ribe, svinjsko meso i živinu treba konzumirati u umerenim količinama da bi se sprečilo nastajanje kamena u bubregu od mokraćne kiseline.

Poremećaji bubrega moraju biti momentalno dijagnostifikovani i lečeni da ne bi došlo do daljih komplikacija. Pravilna ishrana i konzumiranje optimalnih količina vode značajno pomažu u prevenciji.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *