Blagotvorno lekovito bilje protiv uznemirenosti i stresa

protiv uznemirenosti i stresa

Kantarion — Ova biljka, koja je u Evropi u širokoj upotrebi baš zahvaljujući svom antidepresivnom delovanju, takođe je dobra i za ublažavanje stresa. Pre kratkog vremena, istraživači su zaključili da je kantarion kao antidepresiv delotvoran koliko i neki veoma jaki lekovi te vrste koji se dobijaju na recept.

Sibirski ginseng — Već hiljadama godina, azijski narodni lekari upotrebljavaju ginseng kao tonik. Ne prepisuju ga za lečenje neke konkretne bolesti, već ga radije koriste kao sredstvo za održavanje opšteg dobrog zdravlja i energije. Postoji mnogo različitih vrsta ginsenga, pa treba naglasiti da sibirski ginseng, za razliku od nekih jačih vrsta, ne izaziva nesanicu. Ruski naučnici su otkrili da je ginseng stabilizator: to jest, ako krvni pritisak previše poraste, ginseng ga snižava, a ako pak, padne suviše nisko, ginseng ga podiže u okvire normale. Pokazalo se takođe da ginseng poboljšava izdržljivost i učinak sportista, što je još jedan znak da on „uskače” onda kada je organizam izložen stresu.

Ginko — Ova biljka poboljšava cirkulaciju krvi u mozgu i može da predstavlja delotvorno sredstvo za podizanje raspoloženja u slučajevima depresije.

Kamilica – Ona ima prijatno, umirujuće delovanje i naročito je dobra za nervozan želudac.

Kapi Valerijane

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − five =