Kandida, gljivica XXI veka
U našim crevima u proseku živi oko 400 vrsta bakterija. Kada se poremeti ravnoteža u crevnoj flori, razmnože se štetni organizmi poput gljivica, parazita, Ešerihije koli i sličnih štetnih bakterija. Tada može doći do kandidijaze, alergija, sindroma hroničnog umora, pojave ekcema… Zbog toga je veoma važno da se održi optimalan broj korisnih bakterija u crevima.
Pod različitim uticajima, a pre svega kod lečenja antibioticima, kod oslabljenog imuniteta ili upotrebe imunosupresivnih lekova, oralnih kontraceptiva, hormonske terapije ili antiandrogena, kod dijabetičara kao i u trudnoći, dolazi do njihovog neprirodnog razmnožavanja.
Nepravilan način života narušava zdravlje vaginalne i crevne flore, što za kandidu predstavlja idealan uslov za razmnožavanje. Pušenje, stres, alkohol, šećer, testo i mnoge druge navike koje su postale naša svakodnevica, menjaju pH vrednost u našem organizmu, zbog čega se kandida počinje brzo i prekomerno razmnožavati. Što duže izlažemo organizam nezdravim navikama, to se kandida više nastanjuje, što umnogome otežava njeno lečenje. Osim toga, nošenje preuske odeće, neadekvatna higijena, uzimanje antibiotika itd. takođe nepovoljno utiče na zdravlje vaginalne flore.
Prevencija
Gljivice se hrane šećerom, razlažući ga do ugljen – dioksida i vode. Pri tome nastaju mnogobrojni simptomi, a najčešće se javljaju smetnje s varenjem kao što su stvaranje gasova i nadutost. Izbegavati šećer znači mnogo više od jednostavnog prestanka dodavanja šećera u jelo ili čaj. To znači da treba proveriti prisustvo šećera u svim jelima kojima se hranimo. Na svakom proizvodu je potrebno ponaosob pratiti oznake proizvođača o svim sastojcima koji su korišćeni u proizvodnji.
Tako treba izbegavati: maltozu, kukuruzni sirup, veštačke zaslađivače, fruktozu, kukuruzni skrob, sodu, laktozu, mlečni šećer sadržan u mlečnim proizvodima. Izbegavati namirnice koje sadrže gljivice i plesni: Ovo pre svega znači izbegavati namirnice kao što su hleb, kolači, keksi i drugi rafinirani ugljeni hidrati, industrijski voćni sokovi, paradajz sok (osim “domaćeg” pripremljenog od svežeg paradajza), zatim izbegavati hranu koja sadrži sirće, ukiseljeno povrće, dimljenu hranu, alkohol, fermentisanu hranu, sušeno meso i voće, gljive, pistaće i kikiriki.
Šta jesti?
Jedite zdravu hranu: žitarice popute integralnog pirinča, prosa, ječma, sveže povrće. Veoma je korisno zeleno povrće pripremljeno na pari jer obiluje hlorofilom koji pročišćava organizam. Dopuštene su i morske biljke, ražani hleb, kukuruzne kokice, tortilje, tofu, miso, obični jogurt, krto meso, sveža riba, meso i jaja prirodno hranjenih kokoši.
Novija istraživanja pokazuju da i prirodno čisto maslinovo ulje, uzimano u malim količinima suzbija neprirodno razmnožavanje gljivica. Beli luk, kako sirov, tako i kratko prodinstan pomaže u procesu uklanjanja kandide iz creva.
Candidaplant® biljne kapi
CANDIDAPLANT ® kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi mešavine ekstrakata organskih biljnih sirovina virka, nevena, vranilove trave, zlatnice, sremuša, medvetke, sa organskim voćnim destilatom.
Candidaplant® biljne kapi 100% uspešno rešavaju problem kandide i drugih gljivičnih infekcija.
CANDIDAPLANT ® kapi možete naručiti putem telefona 011/3120 381 ili putem naše online prodavnice >>>