Upala bubrega

Upala bubrega

Upala bubrega, jedna od najčešćih bubrežnih bolesti, bakterijska je infekcija bubrega koja nastaje kao komplikacija mokraćne infekcije koja se širi uzlazno iz bešike. Najčešći uzročnik je bakterija Escherichia coli, a od ostalih treba spomenuti Proteus, Klebsiellu i Enterobacter. Ako se odlučite za prirodno lečenje i prevenciju, saznajte koji je čaj najbolji lek za upalu bubrega. Osim toga, povećan unos tečnosti u obliku čaja podsticaće izlučivanje mokraće i štetnih toksina iz tela.

Upala bubrega lečenje

Čaj od maslačka

Maslačak se već dug niz godina koristi kao lekovita biljka, a da biste pripremili čaj za upalu bubrega mogu se koristiti svi delovi biljke samo trebate biti oprezni jer je koren maslačka intenzivnog ukusa. Sadrži vitamine A, B, C, E i K, gvožđr, magnezijum, kalijum i kalcijum i inulin koji podstiče rast dobrih bakterija u organizmu. Ovaj napitak deluje kao diuretik, pomaže zdravlju jetre i ima mogućnost prevencije infekcija urinarnog sistema. S obzirom na to da je dosta intenzivan ovaj čaj za bubrege ne bi trebale koristiti trudnice, dojilje ni deca, a trebao bi se konzumirati uz prekide.

Brusnica čaj za bubrege

Brusnica može smanjiti mogućnost razvoja infekcija u urinarnom sistemu, pa tako smanjiti potrebu za antibioticima. Ova biljka sprečava prianjanje bakterija za zidove mokraćnih kanala i zidove bubrega, a delotvorna je i protiv bakterija koje su otporne na antibiotike.

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *