Prirodno protiv loše cirkulacije

Prirodno protiv loše cirkulacije

Normalno funkcionisanje krvotoka od ključnog je značaja za opšte zdravstveno stanje organizma, jer se zahvaljujući tome naši organi snabdevaju kiseonikom, mineralima, vitaminima i drugim hranljivim materijama iz namirnica. Slaba cirkulacija u rukama i nogama nastaje onda kada vene i arterije izgube svoju elastičnost, usled čega se otežava protok krvi kroz naš čitav organizam.

Poboljšanje cirkulacije prirodnim putem

Fitoterapija ublažava probleme izazvane lošom cirkulacijom upotrebom čajeva, tinktura, obloga i kupki na bazi bilja s diuretičnim, tonificirajućim i antikoagulativnim svojstvima. Zahvaljujući njima, slaba cirkulacija u nogama se potpuno drži pod kontrolom i ne stvara probleme.

Pospešuje se izbacivanje suvišne tečnosti iz organizma, eliminišu se toksini, pa je i krv čistija . Osim toga, blagotvorni sastojci ovih biljaka štite krvne sudove od oštećenja i čine ih elastičnim, a smanjuje se i opasnost od eventualnog zgrušavanja krvi.

Đumbir

Đumbir je takođe vrlo korisan za cirkulaciju krvi. Redovno konzumiranje đumbira sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Đumbir je bogat zingerone i gingerols koji imaju efekte zagrevanja tela. Zbog toga je u mogućnosti da značajno poboljša cirkulaciju krvi.

Paprika

Cayenne paprika sadrži aktivni sastojak poznat kao kapsaicin. Ovaj prirodni spoj stimuliše protok krvi kroz organe i celo telo. Takođe, jača zidove kapilara i arterije. Osim toga, ona ima sposobnost da ublaži simptome lošeg protoka krvi, uključujući i hladne noge, glavobolju, peckanje senzacije u nogama i bol.

Ginko biloba

Ova biljka može značajno poboljšati protok krvi u mozgu i u celom telu. Stoga se može poboljšati memorija i koncentracija. Ginko biloba se može naći u obliku tableta i kapsula.

Vendoksin kapi

Namenjene su održavanju fiziološkog protoka krvi kroz venske sudove donjih ekstremiteta i unapređenju zdravlja venskih sudova i kapilara. Vendoksin kapi se preporučuju i kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.