Prirodni načini koji smanjuju bolove tokom menstruacije

Prirodni načini koji smanjuju bolove tokom menstruacije

Sigurno ste do sada probali mnogo toga da olakšate sebi „one dane“. Možda ste prihvatili menstrualne bolove kao nešto neraskidivo vezano za vaš ciklus. Ipak, treba imati na umu šta je uzrok menstrualnih bolova, a nije loše i da znate da lekovi i tablete nisu jedina opcija. Postoje i prirodni načini koji smanjuju bolove tokom menstruacije.

Prirodni lek za menstrualne bolove

Tople obloge

Jedan od dobrih načina kako ublažiti menstrualne bolove jesu tople obloge. Grčevi vas verovatno i sami teraju na to da se uvijete, pokrijete i odmirujete. Traže toplotu. Toplota opušta mišiće i smanjuje menstrualne bolove i to je samo jedan razlog zašto su čajevi efikasni. Pored toga, vi možete staviti i spoljašnje tople obloge. Ukoliko su bolne menstruacije redovna pojava, savetujemo vam da investirate u jedan dobar termofor. Osim toga, možete zagrejati peškir peglom ili napuniti neku flašu toplom vodom.

Probajte i toplu kupku sa nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. Čuda čini za opuštanje.

Vežbanje

Nedovoljna fizička aktivnost uzrok je brojnih problema, a menstrualni bolovi su u tom paketu. Studije su pokazale da čak i umerena fizička aktivnost, kao što je svakodnevna šetnja, može da učini da se rešite menstrualnih bolova. Vežbanje utiče na stvaranje beta-endorfina koji u našem telu deluje protiv bola slično morfijumu.

Uzimajte vitamine i minerale

Nedovoljno vitamina E, B1, B6, magnezijuma i kalcijuma mogu biti uzrok zašto na grčenje mišića materice delujete burno. Nekoliko dana pre početka ciklusa počnite da ih uzimate. Magnezijuma vam treba oko 500mg, a kalcijuma oko 1000mg dnevno. Najbolje bi bilo da generalno povedete računa o ishrani i u nju uvedete namirnice bogate ovim vitaminima i mineralima kao što je zeleno lisnato povrće, mlečni proizvodi. Odlične su i banane koje su bogate kalijumom i utiču na smanjenje menstrualnih bolova.

Tablete protiv menstrualnih bolova

Jedan od nabržih i najviše upotrebljavanih načina za ublažavanje menstrualnih bolova jesu tablete za bolove. Ukoliko vam je ciklus praćen migrenama, ovo je odličan način da ubijete dve muve jednim udarcem.

Migresan ® kapsule imaju povoljno delovanje u profilaksi migrene i ublažavanju raznih vrsta bolova. Redovna upotreba preparata dovodi do produženja intervala između migrenoznih napada i smanjenja intenziteta propratnih pojava: jačine i dužine napada, muke, povraćanja itd.

Kako je kliničkim studijama potvrđeno antiinflamatorno, analgetično i spazmolitično delovanje ekstrakta povratića, Migresan ® kapsule se osim u profilaksi migrene, preporučuju i kod prehlada, inflamacija, reumatoidnog artritisa, psorijaze, zubobolje, menstrualnih bolova i astme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *