Prirodni lekovi za erektilnu disfunkciju

Prirodni-lekovi-za-erektilnu-disfunkciju

Erektilnu disfunkciju ili impotenciju moguće je objasniti sužavanjem krvnih sudova, hormonalnim promenama, anksiozno- depresivnim stanjima, problemima pri odnosima ili pak povredama.

Ako je impotencija izazvana slabom prokrvljenošću krvnih sudova penisa, anksioznošću ili depresijom za lečenje se mogu koristiti i prirodni lekovi. Kod nekih ljudi erekcija će trajati satima, nezavisno od seksualne stimulacije, što može biti praćeno neugodnim bolom. Neophodno je obratiti se lekaru ukoliko erektilna disfunkcija traje duže od 2-3 nedelje.

Prirodni lekovi za erektilnu disfunkciju bezbednog su i neškodljivog karaktera. Postoji nekoliko prirodnih i proverenih sredstava za lečenje impotencije, a to su:

Šargarepa, med i jaja

Efikasno prirodno sredstvo za lečenje erektilne disfunkcije i za jačanje seksualne želje kod muškaraca. Neophodno je pripremiti smesu od dve kašike meda, pola kuvanog jajeta i pola šolje rendane šargarepe. Konzumirati jednom dnevno tokom 30-45 dana.

Đumbir i med

Đumbir je začinska biljka poznata kao prirodni lek za mnoge bolesti može se primeniti i u lečenju erektilne disfunkcije. Potrebno je od očišćenog i iseckanog đumbira napraviti pastu, i ekstrakovati đumbirov sok iz nje. Uzeti dve kašičice paste i pomešati sa medom. Uzimati smešu tri puta dnevno mesec dana radi postizanja vidljivih rezultata.

Suve smokve i orasi

Namirnice koje pružaju energiju telu i deluju stimulativno na seksualni nagon ljudi. Ovo nisu pravi prirodni lekovi ali je veoma dobro konzumirati ih redovno. Preporučljivo je pomešati šaku pistaća, oraha, badema i semena dunje u jednakim razmerama, a zatim ih samleti u fini prah koji bi trebalo sipati u čašu mleka i konzumirati svakodnevno.

Crno grožđe u mleku

Kad su u pitanju prirodni lekovi za erektilnu disfunkciju ne treba zaobići ni grožđe u mleku. Crno suvo grožđe smatra se izuzetnim eliksirom seksualne snage. Operite 30 grama kvalitetnog suvog crnog grožđa u mlakoj vodi. Skuvajte suvo grožđe u 200 ml mleka da bi nabubrilo. Pijte ovaj energetski miks tri puta dnevno radi željenog efekta.

Šafran je dobro poznat kao prirodni afrodizijak i pobuđivač seksualne želje. Možete ga dodati u ulje za masažu i nanositi po čitavom telu radi oslobađanja erotičnih želja i seksualnosti.

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.