Povećajte nivo testosterona

Povećajte nivo testosterona

Testosteron ima mnogo zdravih dejstava, a mnogih od njih niste ni svesni, stoga, od esencijalne važnosti je da kao muškarci uradimo sve što možemo da obezbedimo da nivo testosterona u našem organizmu ostane optimalan u cilju zdravog života.

Korisna dejstva testosterona

Telesnu građu – Nizak nivo testosterona otežava održavanje zdrave telesne težine ili jačanje mišića.

Razvoj i jačina kostiju – Kako starimo naše kosti gube gustinu, a do ovoga dolazi usled opadanja nivoa testosterona i povećanja nivoa estrogena.

Blagostanje – Hormonski disbalans može biti uzrok depresije; čak i to što ne primamo dovoljno vitamina D od sunčeve svetlosti može da dovede do ozbiljnih efekata na mentalno zdravlje pojedinca.

Nivo holesterola – Prirodni izvor testosterona u organizmu može da smanji nivo lipida, a samim tim i umanji rizik za kardiovaskularno zdravlje.

Antiinflamatorno dejstvo – Bolni zglobovi koji dolaze sa starenjem, takođe su znak niskog nivoa testosterona.

Energija i performanse – Ne samo da će testosteron podići energetski nivo, već su ispitivanja pokazala da muškarci sa niskim nivoom testosterona imaju veću stopu smrtnosti usled kardiovaskularnih bolesti. Zdrav kardiovaskularni sistem pumpa krv, a time i kiseonik u vaše mišiće što će vam obezbediti više energije, snage i ukupnih performansi.

Liderstvo – Harvardski psiholozi kažu da alfa mužjaci imaju viši nivo testosterona i niži nivo kortizola.

Brzina oporavka – Ispitivanje je pokazalo da su muškarci stariji od 66 godina koji su primljeni na bolničko lečenje, a imali su visok nivo testosterona imali manje šanse da ponovo dođu u bolnicu u roku od 30 dana, za razliku od onih sa smanjenim nivoom. Pomaže i kod odmaranja i spavanja.

Libido – Testosteron pomaže libidu jer je to polni hormon; utiče i na broj spermatozoida.

Imajući sve ove razloge na umu, idealno je počnete da razmišljate kako da prirodnim putem povećate nivo testosterona i usporite proces opadanja.

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.