Pobedite hemoroide

Izazivač hemoroida je najčešće zatvor, usled povećanja pritiska u krvnim sudovima prilikom napinjanja pri pražnjenju creva. Zatvor, takođe, pogoršava stanje već prisutnih hemoroida, jer su debelo crevo i čmar pod pritiskom, pa se mehanički grebu prošireni krvni sudovi i tako uvećavaju.

Hemoroidi se javljaju i usled nedovoljne fizičke aktivnosti. Premalo kretanja i dugo vremena provedenog u sedećem položaju takođe su uzroci nastanka hemoroida.

Prevencija uglavnom treba da se zasniva na zdravoj ishrani. Da ne biste na kraju morali da operišete hemoroide, najbolje je da se na vreme pridržavate ovih saveta:

 • Ako ste gojazni, smršajte, jer zbog viška kilograma imate veće opterećenje na ceo organizam – na krvotok i probavni sistem. Unosite dovoljno dijetnih vlakana, da biste sprečili zatvor i održali zdravlje krvnih sudova. Vodite računa o tome da ishrana bude raznovrsna i bogata svežim povrćem i voćem, integralnim žitaricama, semenkama i koštunjavim voćem. Izbegavajte jako začinjenu hranu, jer ona iritira deo tela koji je pod upalom.
 • Redovno jedite supu ili čorbu i pijte više vode od preporučena dva litra, da bi stolica bila mekša.
 • Pokušajte, ako možete, da ne provodite mnogo vremena sedeći, jer pored toga što tako manje sagorevate kalorije, nedovoljno stimulišete krvotok.
 • Pražnjenje ne treba da bude previše kratko, ali ni sa napinjanjem. I dugo sedenje na šolji povećava pritisak na anus.
 • U danima kada osećate bolove, trudite se da ne sedite mnogo, već se odmarajte u polusedećem ili ležećem položaju, tako da vam nivo stopala bude iznad nivoa karlice.
 • Neaktivnost pojačava tegobe, pa se trudite da uvedete redovnu fizičku aktivnost, dovoljno je 20 do 30 minuta dnevno. Tako će vam krvni sudovi biti zdraviji, a imaćete i bolju kondiciju i lakše ćete prazniti creva.
 • Pri podizanju tereta nemojte savijati leđa, već kolena. Nemojte zadržavati dah dok dižete teret, već duboko udahnite pre toga i izdahnite u momentu dizanja. Izbegavajte dizanje teških tereta.
 • Nemojte sedeti na hladnim predmetima (kamen, metal, zemlja) duže vreme.
 • Koristite mekan toalet-papir, bez mirisa i samo tapkajte njime. Možete da koristite i vlažni toalet papir, ali neparfimisan i bez alkohola jer može da izazove iritaciju.
 • Sedenje u toploj vodi godi upaljenom tkivu i opušta rektalne i analne mišiće. Kod ozbiljnijih slučajeva primenjujte naizmeničnu sedeću kupku. Uzmite dva velika pocinkovana suda sa naslonom na jednoj strani, kako bi vam bilo prijatnije. Presavijte veći peškir i postavite ga u posudu kako bi vam bilo udobnije. Jedan sud ispunite toplom vodom (37,7 stepeni), a drugi hladnijom vodom. Sedite u vrućoj vodi pet minuta, a onda 30 sekundi u hladnoj. Ponovite postupak tri puta.
 • Alternativna metoda za lakše slučajeve jeste sedenje u kadi ispunjenoj vrućom vodom. Upražnjavajte kupku tri do pet puta dnevno.
 • Kada treba smanjiti otok i upalu, led je jedan od najefikasnijih lekova. Stavljajte kesu sa ledom ili hladnu oblogu na oblast oko anusa svakog dana.
 • Uzimajte B kompleks, beta-karotin, vitamin E, vitamin C, kalcijum i magnezijum.

Vendoksin kapi

Odlučite se za prirodnu, delotvornu i dokazanu formulu kojom ćete se rešiti problema sa hemoroidima. Rešite se hemoroida bez neprijatnih pregleda i bolnih operacija!

Iskoristite posebnu ponudu: VENDOKSIN KAPI PAKET OD 4 BOČICE sada za samo 4000 dinara.